.

Vista aèria del Moll de la Química. Foto: territori.scot.cat

El ple extraordinari de l’Ajuntament ha aprovat aquesta tarda, amb la contundent oposició del PP, la modificació del Pla general (POUM) per tal de permetre l’ampliació del Moll de la Química del Port i permetre, així, que de manera “excepcional” s’hi puguin aixecar dipòsits de fins a 40 metres, i de 44 metres d’alçada en el cas més extrem. El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha titllat de “barbaritat” i “excessiu” que es pugui permetre aquest canvi “en l’skiline de Tarragona”, afectant la seva imatge.

Fins ara, l’alçada màxima permesa al POUM era de 25 metres, una xifra “més que raonable”, segons Alejandro, que ha demanat que amb l’ampliació de terrenys del pla urbanístic es podia haver ofert més terrenys a la química per evitar aquestes alçades.

L’alcalde, Josep Fàlix Balesteros, l’ha respost afirmant que els dipòsits de 40 metres es donaran en casos “excepcionals” i prèvia revisió dels projectes. Ballesteros ha dit que la ciutat ha perdut alguna inversió important en en el sector esportiu de la zona portuària per no disposar de més alçades permeses. Ballesteros ha acusat el PP d’haver permès, quan governaven a Tarragona, “aprovar algunes fumeres tan o més altes al polígon sud”, alguns elements de Port Aventura -governant a Salou- i ara, que Salou aixequi un hotel de 19 plantes. L’alcalde ha defensat l’aprovació del punt afirmant que el sector industrial és el que més aguanta la crisi a Europa.

Al seu torn, el regidor de CiU Xavier Quintana ha disparat també contra el líder popular argumentant que els dipòsits seran a quatre quilòmetres del nucli urbà de Tarragonai per tant, “no es veuran”. Quintana ha estat contundent en assegurar: “Vostè està jugant amb futures inversions per Tarragona i amb els llocs de treball, vostè que diu que tant els defensa”.