.

.

TOTS 21


Josep Maria Bonet

El nou Ajuntament republicà ha decidit acomiadar l’excap de gabinet de l’anterior alcalde, Josep Maria Bonet, i actual director comercial, a qui ja havia acomiadat com a gerent de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació. Aquesta tarda, el Consell d’Administració de l’empresa municial abordarà el cas sota el punt de l’ordre del dia que diu: ‘Cessament i amortització de la plaça de cap comercial’.

Bonet, que ha estat cap de campanya de Ballesteros des de l’any 2003, va accedir al càrrec de cap de gabinet de Ballesteros al desembre de 2015 en dimitir l’anterior cap, Gustavo Cuadrado. Bonet va compaginar la tasca de cap de gabinet amb la de gerent, fet que despertà una viva polèmica amb l’oposició.

Bonet portava molts anys treballant a les instal.lacions de Tarragona Ràdio com a cap comercial i després com a gerent. Va formar part del nucli decisori dels sociaistes i de l’Ajuntament durant molts anys. El seu acomiadament, que era un insistent rumor a la casa gran amb el nou govern republicà, suposa l’adéu d’una peça clau durant molts anys dels socialistes a l’administració local.

Donat el calat polític que té l’acomiadament, s’espera durant el dia una reacció de la presidenta de l’empresa, Paula Varas.

Els socialistes han sortit en tromba quan han sabut la notícia. La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha denunciat “la persecució política” del nou govern municipal.

ERC i Comuns acomiadaran aquesta tarda al director comercial de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació perquè, segons l’equip de govern, “no és necessari aquesta plaça”. En canvi, els i les socialistes no estan d’acord amb aquesta mesura, ja que aquest vespre també es voldrà aprovar l’augment de l’aportació econòmica dels pressupostos municipals. Ramos es mostra “preocupada” i no entén la “hipocresia del govern Ricomà”: “perquè si suprimeixes un lloc de treball que ajuda a trobar inversió per l’empresa, no demanes un augment de la partida de les arques municipals”.

El PSC critica que “el sectarisme d’aquest govern està traspassant els límits” i no només en voler cessar una persona perquè es militant socialista, sinó “perquè sembla que es vulguin carregar tot allò que tingui a veure amb el PSC”. Ramos no compren la supressió de l’apostrofat ‘m de la nova campanya ‘Respecta’, ja que el que feixa el pronom possessiu era “empoderar a les persones que es sentien agredides”.