.

.

TOTS 21


Una de les pistes de pàdel del Club Tennis Tarragona que ha quedat destrossada per l’aiguat de divendres. Foto: Mar Rovira / Eloi Tost

La platja d’Altafulla ha patit els danys de l’aiguat. Foto: Mar Rovira / Eloi Tost

Imatge d’un mur que la riera de Cala Romana es va endur. Foto: Mar Rovira / Eloi Tost

Un dels cotxes que la rierada es va endur a Cala Romana. Foto: Mar Rovira / Eloi Tost

Els efectes de l’aiguat de divendres continuen sent palpables a Tarragona, Altafulla i el Catllar, si bé els municipis han recuperat força la normalitat. Els més afectats són alguns particulars d’urbanitzacions o equipaments com el Club Tennis Tarragona. “La riera va passar per sobre i tenim instal·lacions que no podrem recuperar”, ha explicat David Alonso, gerent de l’entitat. El temporal els ha fet malbé vuit pistes de tennis, vuit de pàdel, les d’esquaix, un gimnàs, oficines i vestuaris. D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona ha avançat que actuarà d’urgència per reparar alguns danys a l’escola El Miracle o a l’Arrabassada. A Altafulla han pogut reprendre les classes amb normalitat després que s’inundés una escola i una llar d’infants.

Al Club Tennis Tarragona l’aigua va entrar arribar al mig metre d’alçada en algunes instal·lacions, que han quedat inservibles. Alonso ha lamentat especialment que hagin afectat un despatx de psicologia esportiva que van inaugurar fa pocs dies i una sala amb bicicletes estàtiques d’última tecnologia que van estrenar fa un parell de mesos.

“És dia de valorar danys, quantificar-los, inventariar-los i preparar un dossier” per tal que les assegurances cobreixin els desperfectes “amb la màxima agilitat per recuperar la normalitat”. Aquest dilluns han pogut reobrir la part de les instal·lacions que no va quedar afectada. “De les quinze pistes de tennis, n’hi ha tres en funcionament; i de les catorze de pàdel, quatre”, ha concretat.

Els danys a Altafulla

Pel que fa a Altafulla, un dels punts que més preocupaven eren l’escola La Portalada i la llar d’infants Hort de Pau, on l’aigua i va entrar. Dissabte l’ajuntament va fer una crida per aconseguir voluntaris per netejar els equipaments amb la intenció que aquest dilluns es poguessin fer les classes. L’objectiu s’ha aconseguit amb l’ajuda d’una cinquantena de persones, a més de la brigada municipal, Policia Local i Bombers. De tota manera, el quadre de llums i part del mobiliari de l’escola s’hauran de substituir.

La façana marítima també ha patit els efectes del temporal. La conseqüència més vistosa és que el mar va desfalcar un dels mòduls prefabricats del servei de socorrisme de davant la plaça Consulat de Mar. El consistori ha explicat que la vigilància a la platja havia d’acabar aquest diumenge, però que a causa d’aquest fet i del mal estat de la platja finalment es va donar per finalitzada la temporada de bany el dissabte.

Alhora, també han quedat descalçats alguns trams del passeig de Botigues de Mar i les dutxes de la platja, que aquest dilluns funcionaven gràcies a unes connexions d’emergència. A l’entorn del barri marítim quedaven alguns veïns afectats, especialment en baixos i aparcaments subterranis on hi va entrar aigua.

Mar Rovira / Eloi Tost