.

.

TOTS 21

Imatge dels voluntaris. Foto: Ajuntament

Una cinquantena de persones voluntàries s’ha aplegat aquest matí a les portes de l’escola la Portalada responent  a la crida efectuada per l’ajuntament d’Altafulla per ajudar a deixar netes i en condicions les instal·lacions municipals, especialment centres escolars, que van quedar afectades per l’aiguat que va viure al territori el passat divendres.

L’alcaldessa, Montse Castellarnau, ha agraït un cop més la solidaritat i, pel que fa als danys, ha explicat que encara és aviat per quantificar els desperfectes, tot i que a l’escola la Portalada i a la llar d’infants Hort de Pau ja s’han pogut apreciar algunes afectacions majors. En el cas de la Portalada, tot indica que s’haurà de substituir part del mobiliari; i a l’escola bressol Hort de Pau, el menjador, el despatx de direcció i la sala del quadre de llums han estat les parts més malparades.

Els voluntaris i les voluntàries també s’han desplaçat a altes centres i equipaments com el Centre Obert, perquè estigui operatiu aquest dilluns, i el Casal La Violeta. Els desperfectes han estat menors, però també han requerit la tasca de la seixantena de persones que han respost a la crida de l’Ajuntament.

Per la seva banda, l’escola el Roquissar, l’Institut i la llar d’infants Francesc Blanch no han patit danys significatius, més enllà d’alguna acumulació d’aigua dispersa. Ahir mateix, en la intensa jornada de visites que va realitzar el govern municipal, es va verificar que totes les fases de subministrament d’electricitat de la vila funcionessin correctament.

Les úniques que van quedar més malmeses van ser algunes de la zona del Comunidor i el Roquissar, i Brises, i que, el més aviat possible, funcionaran a ple rendiment.

A Altafulla van caure divendres un total de 160 litres per metre quadrat que van produir diverses inundacions en pàrquings particulars i en què la zona més afectada especialment es va centrar en la façana marítima i el barri de Baix a Mar.

Redacció