.

La primera sala de l'exposició. Foto: Tots21

La primera sala de l’exposició. Foto: Tots21

Dues obres de gran format, creades exclusivament per al Castell de Vila-seca, lideren l’exposició ‘La poètica del gest’ de l’artista sabadellenc Agustí Puig. La mostra, que serà visitable fins al 17 de setembre, es va inaugurar ahir a la tarda. L’exposició recorre les principals temàtiques de l’autor com el pas del temps o la condició fugaç de l’ésser humà. Ho fa a través de la ceràmica, l’escultura, el gravat o el dibuix. S’exposen una seixantena d’obres, la gran majoria de nova creació. Amb aquesta ja son cinc les exposicions que l’equipament ha acollit de la mà de la Fundació Vila Casa, fruit del conveni que van signar a finals del 2019 i que han revalidat a principis d’aquest any.

L'artista, amb la comissària de la mostra i la regidora. Foto: Tots21

L’artista, amb la comissària de la mostra i la regidora. Foto: Tots21

Des que les exposicions del Castell de Vila-seca van de la mà de la Fundació Vila Casa, l’equipament ha rebut prop d’uns 27.000 visitants, segons ha assegurat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vila-seca, Manuel Moya. D’aquests, un 36% són visitants locals, un 51% provenen de Catalunya, un 11% de la resta d’Espanya i un 3% són estrangers.

A partir d’aquest divendres, el treball conjunt continua i ho farà a través de l’exposició de l’artista sabadellenc Agustí Puig. A més, Moya ha destacat que és la primera vegada que Puig mostra les seves obres al Camp de Tarragona. Per la seva banda, la comissària de l’exposició, Natàlia Chocarro, ha destacat que la seixantena de peces de l’obra ‘La poètica del gest’ no tenen res a veure amb les primeres creacions de l’artista.

“Si bé l’obra que coneixem d’Agustí Puig en els seus inicis era una obra més sinuosa i continguda, en els últims anys veiem un treball, pràcticament, de deconstrucció de l’obra de l’art”, ha assenyalat. La comissaria també ha subratllat que l’artista utilitza, fins i tot, una serra mecànica per elaborar el discurs “d’un món que vibra, que està en moviment i que desprèn energia”.

Una de les obres de gran format que Puig ha creat ad hoc per a la mostra. Foto: Tots21

Una de les obres de gran format que Puig ha creat ad hoc per a la mostra. Foto: Tots21

Projecció internacional
Chocarro també ha remarcat la singularitat de Puig i ha assegurat que es tracta d’un “dels creadors que té més projecció internacional en l’actualitat”, ja que les seves obres han despertat “molt d’interès en el mercat americà”. Finalment, Agustí Puig s’ha descrit com un home de poques paraules i ha puntualitzat que “tot el que havia de dir, ja ho ha dit pintant”.

Redacció / ACN