.

La portaveu municipal, Begoña Floria, aquest matí

La portaveu municipal, Begoña Floria, aquest matí

Aquest dimarts el ple extraordinari de Tarragona concretarà la posada en marxa de l’Agrupació d’Interès Econòmic que unificarà les cinc empreses municipals: Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació, l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Aparcaments Municipals (AMT), l’Empresa EMDE de Desenvolupament econòmic i la d’Habitatge SMHAUSA i que suposarà un estalvi d’un milió i mig d’euros cada any, segons ha comentat aquest matí la portaveu municipal, Begoña Floria.

Hi formaran part 290 treballadors sense cap reducció en la plantilla i els mateixos gerents passaran a tenir càrrec de director, i a més un d’ells dirigirà també l’Agrupació, Jordi Díaz, de SMHAUSA.

Els objectius són segons Floria, “gestió única en serveis comuns i reduir costos”. El pressupost anual serà d’uns 20 milions d’euros, un milió i mig d’estalvi respecte el funcionament fins ara per separat.

També suposarà una reducció de dos terços dels consells d’administració, de 55 a 19 membres. Hi haurà 4 representants de cada empresa i a més 6 designats pel PSC, 4 pel PP, 4 per CiU i 1 d’ICV.

Un cop constituïts els consellers demà, als 10 dies es constituirà l’Agrupació que haurà d’aprovar diversos paràmetres com els sous, competències i diligències vàries.