.

.

TOTS 21

el director de l’ARC, Isaac Peraire i Soler, durant una visita a la Mancomunitat La Plana, a Malla (Osona)

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha resolt la convocatòria de subvencions per millorar infraestructures per a la gestió dels residus municipals a Catalunya de l’any 2022. En el marc d’aquesta convocatòria, s’han atorgat ajudes per valor de 13,6 milions d’euros a una catorzena d’ens locals per contribuir al finançament de 26 projectes. Així ho ha explicat aquest dijous el director de l’ARC, Isaac Peraire i Soler, durant una visita a la Mancomunitat La Plana, a Malla (Osona), beneficiària d’un dels ajuts.

El director de l’ARC, Isaac Peraire, aquest dijous, durant la visita a les obres de la futura planta de compostatge de Malla, que es finançarà amb un dels ajuts anunciats.El director de l’ARC, Isaac Peraire, aquest dijous, durant la visita a les obres de la futura planta de compostatge de Malla, que es finançarà amb un dels ajuts anunciats.

Els ajuts provenen dels fons Next Generation de la Unió Europea i s’emmarquen en la Convocatòria de subvencions per millorar infraestructures per a la gestió dels residus municipals a Catalunya de l’any 2022. Es tracta d’instal·lacions de tres tipus: de tractament de la fracció orgànica recollida selectivament, de preparació per a la reutilització, i de tractament mecànic i biològic de la fracció resta. Les subvencions van des dels poc menys de 16.000 euros fins a imports d’un milió d’euros. El termini d’execució de les actuacions serà de 24 mesos, a comptar des de la data de resolució de l’atorgament.

Per tipus d’infraestructures, les que rebran major finançament són les de tractament de la fracció orgànica recollida selectivament. En total, es finançaran 16 projectes per un valor total de 6,7 milions d’euros. Les de tractament mecànic i biològic de la fracció resta rebran 4,7 milions, per contribuir a finançar 6 projectes. Finalment, s’atorgaran 2 milions a 4 projectes d’ infraestructures de preparació per a la reutilització.

Al Cam de Tarragona, hi ha l’adquisició d’una voltejadora autopropulsada pel tractament de la FORM a L’Espluga Francolí, amb un import de 400.170,00 €.