.

Un parell de vehicles esperant per poder accedir a l’interior de la planta incineradora de Sirusa a Tarragona. Foto:Roger Segura

El consell d’administració de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat destinar 15 MEUR addicionals per al finançament de les actuacions de millora de la planta de valorització energètica de residus del Camp de Tarragona, que s’afegiran als 45 MEUR ja aprovats. Així, l’agència subvencionarà amb 60 MEUR la Mancomunitat d’Incineració de Residus Urbans de Tarragona per adaptar la planta a les millores quantitatives i qualitatives necessàries com a conseqüència de l’augment del poder calorífic i la seva eficiència energètica, i la incorporació de les millors tècniques disponibles.

Les actuacions previstes a la planta de Sirusa, inicialment valorades en 75 MEUR, han passat a comportar una inversió de 84,5 MEUR com a conseqüència de l’augment general de la demanda d’actualització d’aquesta mena d’instal·lacions a la Unió Europea, els augments de pressupost derivats dels efectes generals de la pandèmia i l’ajustament d’alguns aspectes tècnics en relació a les millores tècniques disponibles. Amb l’ampliació de la subvenció, l’ARC passarà a finançar el 71% de l’actuació.

Els treballs comportaran adaptar la planta als canvis quantitatius i qualitatius en el flux de residus com a conseqüència de l’augment del poder calorífic (PCI), així com les adaptacions de la planta al canvi normatiu pel que fa al control mediambiental, i als canvis normatius pel que fa a l’eficiència energètica, i la incorporació de les darreres millores tecnològiques disponibles.

ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */