.

Cues per facturar a l’Aeroport de Reus. Imatge de l’11 d’octubre del 2018. Foto: Núria Torres

L’aeroport de Reus inicia la temporada d’estiu aquest diumenge, 31 de març, amb 37 rutes programades -tres més en comparació a l’estiu del 2018. Segons dades facilitades per Aena, les companyies aèries han programat, des del 31 de març i fins al 26 d’octubre, un total d’1,1 milions de seients en els diferents vols que connectaran la capital del Baix Camp amb diversos punts de l’Estat i d’Europa, el que representa un augment del 9,4% en comparació al mateix període de l’any anterior.

El nombre de moviments programats també incrementa, en un 6,2%, amb més de 6.000 operacions comercials de passatgers. Per països, si bé el Regne Unit es manté com la destinació amb més seients programats, Polònia experimenta un augment del 362%, amb més de 28.000 seients ofertats.

Cal tenir en compte que aquest 1 d’abril, Ryanair inaugurarà una nova connexió amb l’aeroport de Gdansk. Per darrere de Polònia, en increment de nombre de bitllets, la segueix Rússia, amb un 43,4% d’augment i més de 30.000 seients programats. En aquest sentit, l’estrena d’aquesta campanya serà la de l’aerolínia russa Nordwind, que permetrà viatjar de Reus a Moscou. Després d’Anglaterra, els països amb més seients programats són Irlanda, Països Baixos i Bèlgica.

En els Països Baixos, Ryanair recuperarà aquest abril el seu enllaç amb Eindhoven -l’aerolínia de baix cost va cancel·lar la connexió l’octubre passat. Els destins que més augmenten el nombre de vols programats respecte l’any passat, des de l’aeroport de Reus, són Glasgow i Manchester, amb un increment del 18,3% i del 12,3%, respectivament. Les destinacions amb més seients programats són Dublín, Manchester i Glasgow. Ryanair obre una nova ruta amb Londres Southend.