.

Ruben Folgado, President de la Comissió d'Energia de l'AEQT i Director Tècnic de Messer. Foto: Cedida

Ruben Folgado, President de la Comissió d’Energia de l’AEQT i Director Tècnic de Messer. Foto: Cedida

Ruben Folgado, President de la Comissió d’Energia de l’AEQT i Director Tècnic de Messer, ha reivindicat aquest matí el paper de l’energia com a factor de competitivitat dins la Indústria Química, i ha recordat les desavantatges competitives que pateix el sector, a dia d’avui, respecte els altres països amb qui competeixen a nivell europeu.

Dins del marc de la Jornada sobre la Unió Energètica Europea, organitzada per l’oficina Europe Direct Tarragona de l’Ajuntament, Ruben Folgado ha compartit taula amb altres experts en la matèria. Les conferències, que s’han dut a terme al Seminari de Tarragona, han estat inaugurades amb la salutació del tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Javier Villamayor. Tot seguit ha arribat el moment de la conferència d’obertura, pronunciada a càrrec de Ferran Tarradellas, Director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. L’han seguit les ponències del propi Ruben Folgado (AEQT) i Maria Llop, Directora de la Càtedra d’Energia i Desenvolupament de la Universitat Rovira i Virgili.

En la seva intervenció Ruben Folgado ha recordat com el cost de l’energia elèctrica està condicionant la competitivitat de la indústria química tarragonina. Folgado ha presentat les perspectives de creixement que té el sector, a nivell global, en el futur, que el situen com la segona indústria que més creixerà fins a 2030. Malgrat aquest convenciment optimista, el President de la Comissió d’Energia ha assegurat que cal fer els deures en matèria de política energètica per igualar-se als principals països industrials d’Europa. Ruben Folgado ha repassat les principals diferències entre els països de la Unió, ha recordat la no transposició de la Directiva Europea de xarxes tancades i ha mostrat els esforços que ha fet el sector en aquests darrers anys per ser un referent en eficiència energètica.