.

aeqt

Les empreses del sector químic i petroquímic del Camp de Tarragona ja tenen una comissió de treball específica per a tractar els temes relacionats amb les empreses de serveis, que actualment representen el 40% del personal que entra cada dia a treballar a les plantes de les empreses associades a l’AEQT.

D’aquesta manera l’Associació incorpora aquesta àrea dins del seu ventall de comissions, ja que fins ara havia estat treballada en el marc d’un grup directiu mixt, on hi havia representants de l’AEQT i de l’AEST, i que en els darrers anys havia estat conduit pel Director de BASF-Sonatrach (BSP), Josep Maria Chillida.

La Comissió d’Empreses de Serveis de l’AEQT, doncs, neix amb la voluntat de treballar tots els aspectes relacionats amb les empreses de l’AEST, amb qui l’Associació Empresarial Química de Tarragona treballa sinergies des de la seva creació. Així ho ha assegurat el seu president, i director de Clariant a Tarragona, Miguel Muñoz. Muñoz també ha explicat que el primer repte que afrontaran serà el del Sistema de Qualificació de la Qualitat, un projecte que ahir mateix va veure la llum.

De la mà de l’empresa SGS, i a l’edifici del Centre Tecnològic de la Química (CTQ) es va presentar aquest sistema que vol estandarditzar i protocol·litzar la qualificació, en termes de qualitat, de les empreses contractistes. El Projecte de qualificació de la qualitat és un sistema propi d’auditoria encarregat per l’AEQT i l’AEST que va més enllà de la ISO9001, i que ha estat desenvolupat amb l objectiu de millorar encara més l’execució els treballs de manteniment habituals.

Després que en el seu dia s’aconseguís el procés per homologar la seguretat i que avui s’hagi presentat el relatiu a la qualitat, el següent pas, tal com ha explicat el propi Miguel Muñoz, serà un projecte que qualifiqui la productivitat de les empreses de serveis que entren a diari a les plantes químiques de les empreses associades a l’AEQT.