.

El president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado. Foto: Cedida

El president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado. Foto: Cedida

En unes declaracions recents, el president de la Confederació Empresarial d’Hostelería d’España ha afirmat que “treballar més de 10 hores no és dolent perquè durant la temporada alta s’ha d’aprofitar” i que “tota la vida al sector s’ha treballat una mitja de 12 hores”

“Precisament perquè no podem fer les coses com tota la vida, des de l’AEHT ens desmarquem de les declaracions de José Luís Yzuel. Els estils de gestió han evolucionat i tendeixen cap a una millora de les condicions laborals, per afavorir el benestar dels treballadors i treballadores. Precisament, el sector hostaler es queixa de la manca de personal qualificat que ens permeti seguir posicionant-nos com un destí de primera, i per atraure i fidelitzar aquest perfil de treballadors, ja fa temps que els establiments de restauració estan implementant jornades laborals de vuit hores i millors condicions salarials”. El comunicat de l’AEHT continua dient que “per contrarrestar aquesta dificultat, els empresaris del sector estan oferint salaris per sobre del que marca el conveni. El que no podem evitar és fer-los treballar en caps de setmana i festiu perquè, malhauradament, és el període amb més demanda, però sí afavorir la conciliació, potenciar el benestar personal i millorar les condicions salarials i horàries”.

Des de l’associació mantenen que “tenim una etiqueta que per sort està caient gràcies a millores com el control horari, els salaris ajustats al conveni o fins i tot per sobre, i altres accions que s’estan començant a implementar com torns rotatius per lliurar alguns caps de setmana. Però amb declaracions com les del  president de la Confederació, l’etiqueta se’ns enquista i no ajuden a solventar un dels principals problemes del sector: la manca de personal”.

Per a l’AEHT, el salari i les condicions laborals són una prioritat per captar, retenir talent i dignificar el sector. “Quan la major part d’empresaris estan fent els deures, és molt desafortunat escoltar declaracions com les del Sr. Yzuel, que no s’ajusten a la realitat i que ens perjudiquen com a col·lectiu”. És per això que l’associació demana que rectifiqui i, “atenent al càrrec que ostenta, avali i defensi el bon rumb que està agafant el sector hostaler al país”.

V.Tapias