.

Ple a l'Ajuntament de Torredembarra. Foto d'arxiu.

Ple a l’Ajuntament de Torredembarra. Foto d’arxiu.

L’Advocat de l’Estat ha denunciat que el retrat del Rei Felip VI a la sala de plens de Torredembarra té la mida d’una foto de carnet i el jutjat número 2 de Tarragona ha obert diligències.

Des del passat 29 d’octubre, a la sala de plens de Torredembarra les fotografies del Rei i de l’ara president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, llueixen a una mida de fotografia de carnet.

El canvi de la mida dels retrats obeeix a una moció presentada per la CUP en aquest sentit l’1 d’agost de l’any passat i que es va aprovar amb els vots d’Alternativa Baix Gaià, ERC i CDC, l’abstenció del PSC i el vot en contra de PP, C’s i Unió.

Els disset regidors de l’Ajuntament ja han rebut la notificació del jutjat, avança avui BaixGaià.cat, que dóna un termini de nou dies per a personar-se, un tràmit voluntari de la interlocutòria.

El regidor d’ABG Lluís Suñé, en declaracions a Efe, considera que “estem convençuts que no hem vulnerat cap llei perquè el retrat del Rei i el del president de la Generalitat tenen exactament la mateixa mida”.

El regidor creu que la denúncia “és una decisió política perquè no hi ha cap article que especifiqui les mides que han de tenir els retrats, més enllà que el del Rei deu ser d’igual o més mesura que el de la presidència autonòmica”.

Els retrats estan penjats en la llinda de la porta d’entrada del saló de plens, un espai “preeminent”, segons va declarar llavors l’alcalde de Torredembarra, el republicà Eduard Rovira.