.

L’actor Ferran Rañé

L’actor Ferran Rañé

Ferran Rañé presentarà el seu darrer espectacle aquest dissabte 8 de març al teatre El Centre de Vila-seca. Es tracta d’’Estúpids’ un monòleg sobre els mil matisos de l’estupidesa humana, basat en un llibre de l’italià Carlo Maria Cipolla. La representació s’iniciarà a les 22 h i les entrades valen 12 euros. Els socis dels Amics del Teatre tenen un descompte del 50%.

‘Estúpids’ és la segona cita d’enguany en el cicle anual organitzat pels Amics del Teatre. L’actor Ferran Rañé i la directora Blanca Bardagil han unit esforços per portar a l’escenari Les lleis fonamentals de l’estupidesa humana, de l’assagista italià Carlo Maria Cipolla. Tots dos signen la dramatúrgia d’aquest espectacle que es va estrenar a la tardor a la sala l’Aurora d’Igualada. Durant les darreres setmanes els Estúpids de Rañé i Bardagil han fet estada a la Fàbrica de Creació La Seca Espai Brossa de Barcelona.

Estúpids és un monòleg en què Rañé s’acaba desdoblant en múltiples personatges. D’entrada dóna vida a l’ajudant d’un professor universitari, un simple neteja-pissarres que es veu obligat a improvisar una conferència quan el seu cap no es presenta. L’obra acaba sent un àcid retrat sobre l’enorme poder de l’estupidesa humana. Els estúpids són un col·lectiu, sense líder, ni afiliació, però immensament nombrós i amb una capacitat descomunal per desgavellar-ho tot en un nores.

Ferran Rañé és molt popular per les seves intervencions televisives en sèries com Quico el Progre, Majoria Absoluta i La Riera. En teatre ha actuat amb els Joglars i amb Dagoll Dagom. Ha encarnat personatges shakespirians sota les ordres de Calixte Bieito i Ferran Madico i també ha donat veu i vida a textos d’Anton Txèkhov. Un dels seus treballs més reconeguts va ser l’encarnació del pallasso Charlie Rivel a Uhhhh, obra que després seria portada al cinema per Eduard Cortés, amb el títol de El pallasso i el Führer.

Estúpids es representarà a la sala El Centre, al carrer Comte Sicart de Vila-seca, aquest dissabte 8 de març a partir de les 22 hores. Les entrades valen 12 euros, 6 per als socis dels Amics del Teatre. Les entrades es poden reservar al telèfon 977 39 19 67

/* JS para menú plegable móvil Divi */