.

Imatge de la última performance d'ANC a les escales de la catedral. Foto: Tarragona 21

Imatge de la última performance d’ANC a les escales de la catedral. Foto: Tarragona 21

Aquest dissabte l’Assemblea Nacional Catalana de Tarragona ha cobert les escales de la Catedral de Tarragona amb creus grogues per denunciar que, davant un Estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que desmantella el sistema sanitari català, només ens queda la consecució de la República catalana ja que és l’única manera d’assolir els canvis necessaris per garantir la protecció social i el benestar dels catalans independentistes o no independentistes.

L’acció ha començat a les 11:00h del matí amb el repartiment de flyers (fullets) on es recorda la frase malaurada “Les hemos destrozado el sistema sanitario” que es van dir el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

També s’ha explicat als vianants el perquè d´aquesta acció i s´anava donant tota la informació del perquè i del com podríem estar si no s’haguessin dedicat a destrossar el sistema sanitari.

L´acte s´ha tancat amb unes paraules de la Presidenta d´Òmnium Tarragonès Rosa M. Codines, en Carles Xavier Gómez Coordinador ANC Tarragona i la Secretària Nacional de l’ANC Assumpció Castellví.

Aquesta acció de Tarragona s’ha combinat amb altres a diferents punts del país per denunciar els greuges de l’estat espanyol davant Catalunya, tal i com s´ha anat fent durant totes aquestes setmanes.

Per Tarragona ciutat aquesta serà l´última acció de la Campanya d´estiu de l’ANC, ja que durant 4 setmanes seguides l’ANC i Òmnium Cultural de Tarragona han anat fent molts tipus de denúncies mitjançant la campanya teatre al carrer, s´ha denunciat l´espoli fiscal, el tracte als refugiats, la manca d´infraestructures i el sistema sanitari fent performances de denúncia a aquests greuges de l´Estat, uns actes que han tingut molta repercusió social. Ara tot aquest col.lectiu de gent que treballa per aconseguir la independència s´han de centrar en organitzar acuradament 11-S a la nostra ciutat, ja que és un repte molt important i que cal esmerçar-hi tots els esforços, i és aquest el motiu pel qual tanquen la campanya d´estiu a la ciutat.

L´acte s´ha acabat a les 14.00h recordant a la gent que s´ha d´inscriure als trams de la Rambla de Tarragona per 11 de setembre i donant les gràcies a tothom.