.

Les caminades són un puntal bàsic de la programació, del mes de la salut

Les caminades són un puntal bàsic de la programació del mes de la salut

La Xarxa Tarragona Saludable ha organitzat la 6ª edició del mes de la salut que se celebrarà a l’abril, amb diferents activitats com: caminades, conferències i tallers per promoure un estil de vida saludable. La coordinació va a càrrec de la conselleria de Serveis a la Persona de l’Ajuntament.

Les caminades són un puntal bàsic de la programació, del mes de la salut, per exemple: La passejada amb gossos, una iniciativa del Col·legi Oficial de Veterinaris; la caminada per la ciutat “ A bon pas fem salut” amb l’Agència de Salut Pública; la 6ª Trobada dels Tarraconins Saludables que anirà fins al Pont del Diable amb el Servei de Promoció de la Salut, el Club dels Tarraconins i Europe Direct i hom també podrà fer exercici en companyia amb “Activa’t” amb TarracoSalut.

Les conferències seran les següents: “La teràpia psicològica com a eina per millorar el benestar emocional” del Col·legi Oficial de Psicologia; “La píndola sobre la celiaquia i pedagogia” al Col·legi Oficial de Pedagogs i un Cinefòrum amb la pel·lícula “Manos Milagrosas”, conduïda pel Col·legi Oficial de Metges.

S’han organitzat tallers per la ciutadania, com els de “Suport vital bàsic” del Col·legi Oficial d’Infermeria; “Ioga en família” al CAP Muralles; “Primers auxilis a la llar” amb la Creu Roja; “Hàbits saludables, dieta i activitat física” per part del CAP Jaume I i “Rehabilitació aquàtica del limfedema” per dones que han patit un càncer de mama, organitzada per l’Associació Contra el Càncer.

Enguany hi haurà un Carpa de promoció de l’alletament matern del Col·legi Oficial de Farmacèutics, Atenció a la Salut sexual i reproductiva (ASSIR), CAP Rambla Nova, la Xarxa Santa Tecla i el Banc de llet materna del Banc de Sang i Teixits.

Les activitats són gratuïtes i en algun cas es necessita inscripció prèvia, posant-se en contacte amb l’adreça o telèfon de cada entitat.

La Xarxa Tarragona saludable està integrada per diferents entitats que treballen per millorar la salut dels ciutadans durant tot l’any, les quals també participen a en un programa quinzenal de Tarragona Ràdio, els dilluns a les 11.30 hors on es tracten diferents temes de promoció de la salut.

Totes les activitats culturals, esportives, socials i de formació de la ciutat es poden consultar al web de l’agenda municipal o a l’app gratuïta TGN Agenda.