.

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec del conseller delegat d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca.

Una cinquantena d’agents turístics i equipaments esportius de les comarques de Tarragona  han participat aquest dimarts 21 novembre, en el segon workshop de turisme esportiu organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i amb el suport tècnic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, que, sota el títol ‘Els equipaments esportius a la cadena de valor del turisme’, ha afavorit la creació de col·laboracions entre ells.

Aquesta acció dona continuïtat a les tasques de vertebració i consolidació de la Xarxa de Turisme Esportiu de la demarcació de Tarragona, creada el 2016 tal i com estava previst en el Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Agències de viatge especialitzades, empreses d’activitats i d’esdeveniments esportius i allotjaments amb vocació d’especialització en turisme esportiu han mantingut diverses reunions amb els representants de la desena d’equipaments esportius que han presentat la seva oferta al worskhop: la Fundació Tarragona 2017 amb l’Anella Mediterrània, el Centre de tecnificació esportiva d’Amposta, Futbol Salou, el Circuit i Port de Calafat, el Pavelló Olímpic de Reus, Reus Ploms, l’Estació Nàutica Costa Daurada, Lumine, el Gimnàstic de Tarragona i Tennis Salou.

Durant l’acte s’ha presentat el Pla d’acció sectorial del Turisme Esportiu a la demarcació de Tarragona, per part de Jordi Calabuig, cap del Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del PCT de Turisme i Oci de Catalunya, i posteriorment s’ha celebrat  l’assemblea de la xarxa de turisme esportiu.

Aquest Pla és el resultat d’un procés participatiu en què gestors d’equipaments, gestors d’associacions de turisme i administracions turístiques locals, han identificat les necessitats de millora per a la vertebració d’una oferta d’equipaments esportius orientats a l’activitat del turisme, reforçant la imatge de turisme esportiu del territori i on la gestió d’aquests equipaments compatibilitzi els usos domèstics amb els turístics.

El desplegament del Pla, a realitzar durant els propers anys, ha de permetre estructurar la Xarxa com a un ens consolidat amb funcionalitat associativa i aglutinadora de la diversa oferta existent d’equipaments esportius i turístics.

El Pla compta amb cinc programes d’actuació en els àmbits de l’organització, la qualitat, l’estructuració de l’oferta, la comunicació i la creació de producte.

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec del conseller delegat d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, que ha destacat “és important que abans de la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 ja es treballi el llegat que deixaran. I és fonamental que aquest llegat es treballi des del conjunt del territori, superant el concepte de municipi”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.