.

Captura de pantalla de la nova secció de la pàgina web

Captura de pantalla de la nova secció de la pàgina web

La web de l’Ajuntament de Tarragona incorpora des d’avui un nou portal, el de Govern Obert. A través d’aquest portal s’obté informació del Portal de Transparència, que des d’avui també té un nou format d’acord amb el que estableix el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC). Aquest nou accés informatiu permet l’entrada al Portal de Participació, Dades Obertes, Catàleg de serveis, les instàncies al dret d’accés i els indicadors de transparència. Així mateix, també s’estrena des d’avui un apartat de notícies relacionades amb transparència i govern obert.

El conseller de Transparència i Govern Obert, José Luis Martín, afirma que “és la manera de fer més senzill que la ciutadania tingui accés a una informació que fins ara no estava al seu abast i això ho demostra la quantitat d’informació que està disponible en dades obertes i que s’ofereix per ser utilitzada. En definitiva, el que estrenem avui és un pas més dels molts que estem fent en transparència a l’Ajuntament de Tarragona”.

82,69% d’acompliment en el Mapa Infoparticipa de transparència i qualitat

Recordem que fa escassos dies l’Ajuntament de Tarragona va aconseguir, tot i l’enduriment dels criteris d’avaluació, de un 82,69% de compliment en el Mapa Infoparticipa de transparència i qualitat de la comunicació pública local 2019 de la Universitat Autònoma de Barcelona, millorant en més de 15 punts el resultat del 2018 (67,31%). Aquesta millora és el resultat de l’esforç realitzat des de la conselleria de Transparència i Bon Govern durant el darrer any i de la dotació de personal tècnic especialitzat. D’aquesta manera, s’han acomplert 43 dels 52 indicadors de l’estudi, quan el 2018 es va arribar als 35.

Entre els canvis introduïts durant l’últim any s’inclouen la publicació de les següents dades:

  • Agenda de tots els membres de la corporació, així com els regals, invitacions i viatges, tot i que aquests no es valoren en l’enquesta.
  • Dades de contacte dels membres de l’oposició.
  • Informació sobre l’execució trimestral del pressupost de l’any en curs.
  • Relació de llocs de treball i retribucions del personal laboral i funcionari.
  • Tots els contractes formalitzats, majors i menors.
  • Actes de les meses de contractació.
  • Retribucions dels càrrecs electes.

Codi Ètic.