TOTS 21

Jornada de la "Viquimarató" al barri del Serrallo. Foto: Cedida

Jornada de la «Viquimarató» al barri del Serrallo. Foto: Cedida

Unes 38 entrades vinculades al barri del Serrallo de Tarragona ja han estat incloses a l’enciclopèdia online Viquipèdia. La tasca d’una vintena de voluntaris han donat més pes a un dels barris amb més pes a la ciutat de Tarragona. Entre les noves entrades destaquen la paraula “romesco” o “xiquets”.

Viquipèdia va arribar a Tarragona el passat dijous dia 9 de juny amb la proposta d’engegar una ‘Viquimarató’ al Barri del Serrallo. La jornada, que va tindre una durada de dues hores, ha engegada per Amical Wikimedia, la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port de Tarragona.

Tal com explica Mercè Toldrà, directora del Museu de Tarragona, l’objectiu és “posar el nostre granet de sorra amb la ciutat”. Des del museu s’ha fet una valoració molt positiva de la jornada i s’ha destacat que s’ha fet molta feina en molt poc temps.

Així mateix, la jornada és un primer pas per convidar als tarragonins i tarragonines a fer les seves aportacions sobre el barri del Serrallo a la enciclopèdia. Mercè Toldrà explica que tan sols cal registrar-se a la pàgina i afegir la informació o fotografies del barri pesquer tarragoní que es vulgui destacar, però aquesta sempre ha d’estar basada en una referència bibliogràfica.

Brigitte Urzaiz