.

L'hotel H10 Salauris Palace, un dels que es preveu formi la Vila Mediterrània

La Vila Mediterrània dels Jocs de 2017, que en principi s’ha d’ubicar en un grup d’hotels de la zona de la plaça d’Europa, preveu tenir un cost de 3.885.205 euros per a manutenció i allotjament dels esportistes. L’espai, que estarà tancat al públic, comptarà amb un governador general, que serà anomenat ‘alcalde’, segons figura al Pla Director aprovat pel Comitè Internacional dels Jocs el passat 29 de novembre.

Els llocs triats pel Pla Director, com ja va anunciar l’Associació d’Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda, són els hotels Sol Costa Daurada, Villa Romana, H10 Salauris Palace, Regina Gran Hotel, Belvedere i California Garden, situats a Salou. Justament, l’associació i el comitè organitzador estan negociant el tema hoteler després de la polèmica aixecada els darrers dies.

Els hotels es troben en el triangle comprès entre l’Avinguda dels Països Catalans, avinguda Pere Molas i carrer del Terrer, on antigament hi havia l’escola Elisabeth. Aquest complex garantirà el servei per a 4.500 esportistes.

El pla director especifica que la zona podrà ser tancada i garantir-ne la seguretat i la mobilitat dels esportistes i de les delegacions. El document demana que s’estudiïn bé que es puguin oferir les màximes garanties en logística de transport, serveis de restauració, serveis mèdics, religiosos i zones d’oci i temps lliure.

Què han d’oferir els hotels

Els hotels hauran d’obrir 8-6 dies abans dels jocs i es tancaran tres dies després. Així, segons el calendari dels Jocs, obriran el 22-24 de juny i tancaran el 12 de juliol de 2017.

La Vila tindrà “un responsable general, una mena de governador anomenat ‘alcalde'”, diu el Pla Director.

En ella s’hi allotjaran unes 4.200 persones, el que suposa un total de 44.000 pernoctacions. L’allotjament i la restauració ha de ser equiparables als d’un hotel de tres estrelles.

Són necessaris uns 4.000 llits i els hotels han de tenir la capacitat de donar de menjar a 1.700 persones al mateix temps. També han de tenir la capacitat de preparar menús pels diferents costums religiosos. La Vila serà un lloc tancat, amb una porta d’accés a la que només puguin accedir les persones acreditades (esportistes, delegats, tècnics i personal de suport).