.

Santi Pallàs i tècniques del CNL, amb el cartell del concurs. Foto: Tarragona21

Santi Pallàs i tècniques del CNL, amb el cartell del concurs. Foto: Tarragona21

El SLC de Tarragona, La Via T i el Centre Comercial Vall de l’Arrabassada engeguen un concurs lingüístic. Per animar la primavera literària i la festa de Sant Jordi, Servei Local de Català de Tarragona (del CNL de Tarragona), l’associació de comerciants La Via T i el Centre Comercial Vall de l’Arrabassada presenten un concurs obert a tota la població en forma de gimcana lingüística, ‘Per Sant Jordi, endevinem paraules’, en el qual participen activament 43 establiments comercials.

El premi consistirà vals de compra per valor de 400 € per gastar a les botigues participants al concurs a un sol encertant de tots els jeroglífics. La durada del concurs és des del 23 d’abril al 5 de maig, les butlletes de participació es podran lliurar fins al migdia del dilluns 6 de maig i el lliurament de premis es farà el dimarts 7 de maig.

La dinàmica del joc és senzilla: els comerços participants exhibeixen al seu aparador un cartell del concurs amb un jeroglífic. El concursant ha d’escriure la resposta correcta a la butlleta de participació que trobarà a les mateixes botigues o se la podrà baixar des del web de les tres organitzacions convocants.

Hi ha 43 jeroglífics diferents i cal respondre’ls tots (és l’esperit de la gimcana!); les butlletes es dipositaran a les urnes habilitades a la seu de cadascuna de les entitats convocants: CNL de Tarragona (plaça Imperial Tarraco), a la seu de la Via T (Rambla Nova, 37, pral.) i, en el cas del Centre Comercial Vall de l’Arrabassada, a l’establiment In Us Academy & Bookstore (C. Carles Riba, 4).

El Pla Ofercat per al comerç tarragoní

És el segona any que el Servei Local de Català de Tarragona organitza un concurs en format de gimcana lingüística per Sant Jordi, en el marc del Pla Ofercat. La primera edició (2018), es fer conjuntament amb La Via T i, amb el lema «Per Sant Jordi remenem paraules», el motiu del concurs era encertar el significat de 30 frases fetes.

El CNL de Tarragona, residit er Santi Pallàs, i l’Associació de comerciants La Via T, comandada per Salva Minguella, han renovat recentment l’acord de col·laboració pel qual l’entitat es va afegir, fa un any, al Pla Ofercat per al comerç de Tarragona que impulsa els CNL. En les pròximes setmanes també està previst signar un acord similar amb el CC Vall de l’Arrabassada.

Des de 2017 s’han signat acords d’aquest tipus amb: la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona (gener 2017), l’AEHT (Associació d’empresaris d’Hostaleria de Tarragona) (juliol 2017), Associació de Comerciants de Sant Salvador i Sant Ramon (juliol 2017) i Botiguers de Tarragona (novembre 2017) i Pimec-Comerç Tarragona (gener 2018), La Via T (març 2018).