.

.

TOTS 21


IMG-20150130-WA0009

Imatge de la coberta del pavelló Foto:Tarragona21

El pavelló, on juga el CBT, ha quedat al descobert i amb el problema afegit de la pluja que ha començat a caure aquest matí sobre la ciutat. L’incident s’ha produït de matinada i els bombers hi treballen d’ençà que ha començat el dia. S’estudien diverses accions per intentar tapar el forat visible des de l’interior. La solució d’urgència és tapar la possible entrada d’aigua que es podria fer amb una lona.

Els Bombers per seguretat han tallat els carrers Josep Català Rufà, cap on ha volat part de la coberta, i Montsalvatge, des d’on està actuant la dotació de bombers a la zona. Des de primera hora també tècnics de l’Ajuntament i els gerents del CBT, Aleix Boada i del Patronat d’Esports, Ramon Cuadrat, han seguit a peu de carrer les evolucions de l’incident.

El vent ha bufat a Tarragona amb ratxes que han superat els 75 km/h i que han deixat també diferents cornises de la ciutat malmeses. Els barris de Bonavista, Camp Clar i Torreforta s’han quedat sense enllumenat públic a causa del xoc de dos cables de llum com a conseqüència del vent. A les nostres comarques, Constantí ha enregistrat 103 km/h; L’Albiol, 126, o Castellvell, 111.

Al centre de la ciutat la Rambla Nova s’ha llevat amb diferents branques caigudes i a la Part Alta ha caigut una cornisa al carrer trinquet vell. El CBT està pendent de si aquesta tarda es podran realitzar els entrenaments al pavelló i si aquest cap de setmana es podran jugar els partits de la base programats.

El pla PROCICAT ha quedat desactivat aquest migdia un cop ha finalitzat l’episodi més fort de ventades. El vent anirà a la baixa tot i que s’esperen nous episodis de fort vent de cara a dissabte a la tarda i diumenge.

Punt i final al temporal de vent

Protecció Civil preveu rebaixar ben aviat el nivell del Pla Procicat a la fase de prealerta i donar així per acabada la fase més intensa de l’episodi de vent que aquesta nit ha bufat a tot Catalunya. Els punts de control han registrat ratxes de 151 km/h a Puigsesolles, de 125 km/h a Portbou i de 113 km/h a Montsec d’Ares.

Els vents “han estat forts però no extrems”, ha conclòs el director de Protecció Civil, Jordi Aurich. El capítol es tanca sense cap ferit i amb incidències menors: caiguda d’arbres i alguns despreniments d’objectes. El 112 ha rebut 408 trucades a Catalunya, la xifra resulta destacable ja que el temporal ha estat de matinada, un factor que ha ajudat a minimitzar les afectacions.

Quim P. Casadesús (Text i fotos)