.

.

TOTS 21


Foto de família dels nous membres d'honor de l'Acadèmia

Foto de família dels nous membres d'honor de l'Acadèmia

Els treballadors de TV3 han convocat una vaga de dotze hores per a aquest diumenge i una altra de catorze per dilluns. És un nou capítol en el llarg enfrontament que mantenen amb la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que està aplicant mesures d’estalvi en el pressupost de la televisió pública. En cas de concretar-se la vaga, la retransmissió dels Premis Gaudí en quedaria afectada. Amb tot, cal recordar que Tarragona21 farà un seguiment minut a minut d’una jornada històrica pel cinema tarragoní, capitanejat pel projecte de Jesús Monllaó, Fill de Caín, que parteix amb vuit nominacions.

Fi del conveni col·lectiu

Aquest divendres ha expirat el conveni col·lectiu que regia les condicions dels treballadors, condicions que segons el president de la CCMA, Brauli Duart, s’estendran mentre duri la negociació del nou conveni. La vaga de diumenge coincideix amb la retransmissió de la gala dels premis Gaudí, que estava previst que es retransmetés en directe.

Ni els treballadors ni la direcció de la cadena saben a hores d’ara què passarà amb la gala dels premis. Fonts sindicals han explicat a l’ACN que fins ara els serveis mínims han obligat els treballadors a fer els espais informatius en les franges habituals, però reconeixen que “pot passar qualsevol cosa”.

La part frontal del conflicte té a veure amb els sous dels treballadors. Brauli Duart ha explicat aquest divendres en compareixença al Parlament que la reducció del Capítol 1 del pressupost de la televisió i la ràdio públiques, el que fa referència al personal, s’haurà d’abordar per sufragar bona part dels 26 milions de “decalatge” entre ingressos, despeses i dèficit acumulat en els comptes del 2014.

“En la hipòtesi que aquest divendres no s’assoleixi un acord amb els treballadors, considerem que cal obrir un nou procés negociador perquè, per una altra via, puguem determinar quines han de ser les condicions de treball”, ha manifestat Brauli Duart. Aquesta mitjanit vencerà la pròrroga d’ultraactivitat d’aquests convenis, que quedaran sense efecte, però Duart s’ha compromès a “respectar en tot el possible” el marc laboral que estableixen fins que culmini aquesta “nova via de negociació”.

En el marc de la negociació, la direcció de la televisió ha proposat un 13% de reducció en tots els conceptes de la nònima, una mesura que els treballadors rebutgen de ple. Segons fonts sindicals, la direcció ha comunicat aquest mateix divendres via correu electrònic que un cop s’ha acabat el període de negociació del conveni col·lectiu, ara comença un nou període de converses per encarar un procediment de modificació substancial de condicions laborals, una fórmula a través de la qual interpreten que s’aplicaran les retallades de sou.

Davant d’aquesta situació la plantilla ha decidit convocar la vaga de diumenge i la de dilluns, que anirà de les dotze del migdia fins a les dues de la matinada del dimarts. A més, entre el dilluns i el dimarts es discutirà si es convoca vaga indefinida. Els treballadors de Catalunya Ràdio, de la seva banda, també faran una vaga de vint-i-quatre hores aquest dissabte, seguint les que ja s’han fet tant a la ràdio com a la televisió aquest dijous.