.

Visita a la Russian Foreign Trade Academy, on molts dels seus estudiants aprenen espanyol

Visita a la Russian Foreign Trade Academy, on molts dels seus estudiants aprenen espanyol

La URV ha signat un acord marc amb quatre universitats russes i tres més de l’Estat espanyol que permetrà, en diferents fases, l’intercanvi d’estudiants, la col·laboració en recerca i l’oferta de dobles titulacions. Es tracta d’un conveni sense precedents en què ha mediat la Secretaria d’Estat d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació del govern espanyol, i en què la URV és l’única universitat catalana que en forma part.

La resta d’universitats firmants de l’acord aquest dimarts 9 d’abril a Moscou són: la Universitat de València, que té una trajectòria de col·laboració amb universitats russes, la Universitat d’Oviedo i la Universitat Carlos III, per l’Estat, i la Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration (RANEPA), que ha coliderat el procés, la National University of Science and Technology MISIS, la Russian Foreign Trade Academy i la Tomsk State University, de Rússia.

La primera acció en què es concretarà el conveni és en la possibilitat per als estudiants de les universitats de l’Estat d’assistir a l’escola d’estiu internacional de RANEPA, a la regió de Kazan, aquest 2019. S’oferiran unes cinc places per als estudiants de la URV i la mobilitat inclou tota l’estada i formació excepte el vol. Per al vicerrector d’Internacionalització, John Style, es tracta d’una “oportunitat perquè els estudiants s’exposin a la cultura russa”.

En les properes fases del pacte, a més de l’intercanvi d’estudiants, es preveuen desenvolupar acords concrets per a la cooperació en projectes d’investigació i per a l’oferta de dobles titulacions. En aquest sentit, és previst que aquest any les universitats signants de l’acord treballin sobre els plans d’estudi per definir els àmbits de coneixement en què es pot produir la col·laboració en recerca i, especialment, els ensenyaments conjunts.