.

.

TOTS 21


El rector de la URV, Francesc Xavier Grau. Foto: ACN

La Universitat Rovira i Virgili (URV) oferirà el curs que ve sis noves dobles titulacions. En quatre o cinc cursos, en funció de l’ensenyament, els alumnes podran cursar els ensenyaments dobles d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i Dret, ADE i Finances i Comptabilitat, Dret i Relacions Laborals i Ocupació, Enginyeria Electrònica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Informàtica i Biotecnologia, i Biotecnologia i Bioquímica i Biologia Molecular. En conjunt, s’hi destinaran 80 places que s’han hagut de retallar d’altres graus. D’altra banda, el consell de govern de la URV ha acordat aquest dijous la creació de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City.

Fins ara, la URV només oferia una doble titulació corresponent al grau conjunt d’Educació Infantil i Educació Primària amb menció d’anglès. Aquest dijous, el consell de govern ha proposat la incorporació de sis noves propostes de cara el curs que ve en diferents àmbits. Segons el rector, Francesc Xavier Grau, aquesta aposta representa “un punt d’inflexió en la programació universitària” i dóna resposta a la demanda existent.

Tot i això, les restriccions pressupostàries que impedeixen incrementar el nombre de places que ofereix la universitat ha comportat que les 80 places que es destinaran a les sis noves dobles titulacions s’obtinguin de la reducció de l’oferta d’altres estudis. En concret, es proposa disminuir 10 places a cadascun dels graus d’ADE, Finances i Comptabilitat, Enologia i Enginyeria Telemàtica, i 40 al de Relacions Laborals i Ocupació que, en part, es veuran compensats amb les dobles titulacions.

Impuls a la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City

El consell de govern de la URV ha donat llum verda a la creació de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, que tindrà la missió de contribuir a la transformació de Tarragona en una ciutat intel·ligent de cara als Jocs Mediterranis del 2017. La Càtedra pivotarà sobre els àmbits de formació, recerca, transferència i divulgació, i està concebuda com una eina de reflexió interdisciplinària i de debat.