.

El rector, junt a la consellera d'Ensenyament, avui a Reus. Foto: Enrique Canovaca-Reusdigital.cat

El rector, junt a la consellera d’Ensenyament, avui a Reus. Foto: Enrique Canovaca-Reusdigital.cat

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha iniciat aquest setembre el 25è curs acadèmic, i com a tret de sortida de la celebració, ha convidat a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, per obrir el nou any al Centre de Lectura de Reus.

La consellera i exalumna de la URV ha lloat la tasca de la universaitat en el seu discurs i ha assegurat que “tot i ser molt jove, ja ha fet molt de recorregut i ha donat resposta a les necessitats educatives i formatives de tot el territori”. “No només hem sapigut formar estudiants en els diferents àmbits acadèmics sinó estar molt en contacte amb el teixit empresarial d’aquí. Això vol dir que molta gent pot estudiar i treballar al territori i podem tenir igualtat d’oportunitats acadèmiques i laborals”, ha continuat Ruiz, qui també creu que la formació a la URV dóna possibilitats de sortir fora amb garanties.

Precisament, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, s’ha fixat com un dels principals objectius de cara a aquest curs consolidar l’ofera de màsters i doctorats, amb l’objectiu “de donar-los el màxim de visibilitat”. I és que el rector considera clau continuar amb una tasca d’internacionalització de la URV, ara que ha rebut diversos reconeixements per part d’institucions que realitzen rànquings d’excel·lència educativa. Ferré també ha subratllat la necessitat de recuperar el pla d’inversions que va quedar paral·litzat amb la crisi i que ja preveia la construcció de les noves Facultats de Medicina i Educació.

Malgrat no tenir competència directa -depèn d’Economia i Coneixement-, la consellera d’Ensenyament ha assegurat que una de les prioritats del Govern és una major inversió en educació primària, secundària i postobligatòria, un fet que ara no s’ha pogut complir perquè els pressupostos s’han prorrogat. “Esperem que per 2017 hi hagin més recursos per les universitats i que en un futur aquests equipaments siguin una realitat”, ha dit Ruiz. El propi rector de la URV ha reconegut que la construcció de les facultats depèn dels recursos que arribin de la Generalitat.

Josep Anton Ferré també ha ressaltat que l’acte d’inauguració del curs s’ha realitzat al Centre de Lectura de Reus per demostrar la vinculació de la URV amb la societat civil i les entitats del territori i ha avançat que està previst fer l’acte central de celebració dels 25 anys a Tarragona i el tancament del curs, a Tortosa. “Hem d’acabar amb la visió localista de la universitat i hem de transmetre un sentiment d’internacionalitat”, ha reiterat el rector.

Novetats del curs 2016-17

Les classes a la URV van començar el passat 5 de setembre, amb l’oferta d’un nou ensenyament: el grau d’Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions. La resta de l’oferta acadèmica és similar al curs anterior. Als 39 estudis de grau cal sumar-hi set dobles titulacions. L’oferta d’estudis de màster és de 48 titulacions, i en aquest moment està obert el segon període de preinscripció. Cal destacar la incorporació aquest curs d’un Màster Erasmus Mundus en Innovació en Enoturisme (WINTOUR). També hi ha activats 23 programes de doctorat pel curs 2016-17.

El procés de matrícula ens els estudis de grau continua obert. Vista la demanda inicial i l’assignació de places en curs, la previsió de la URV és que el nombre d’estudiants serà aquest curs similar a l’anterior, quan es van matricular en estudis de grau 11.532 estudiants.

Noves instal·lacions

Entre les millores en infraestructures amb que comença el curs destaca la seu de la nova Oficina d’Atenció al Màster (OAM), ubicada al Centre de Formació Permanent de la Fundació URV, al Mas Miarnau, a Reus, i del Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària (SACU), al campus Catalunya. També s’han estrenat les unitats de Gestió Administrativa Descentralitzada (UGAD) del campus Catalunya i del campus Bellissens.

Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya