.

El rector de la URV, Xavier Grau amb el president de Dow Chemical, Anton Valero, a la seva dreta, entre altres representants de les dues institucions

El rector de la URV, Xavier Grau amb el president de Dow Chemical, Anton Valero, a la seva dreta, entre altres representants de les dues institucions

Dow Chemical ha seleccionat la Universitat Rovira i Virgili com a una de les vuit millors universitats estratègiques d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica, on desenvolupar les seves activitats, d’entre un total de 8 mil.

El director del Complex Industrial de Dow Chemical a Tarragona explica que la universitat tarragonina “és perfecte” no tan sols per a la Fàbrica del territori sinó per a tot l’àmbit d’activitat de l’empresa. D’entre les seleccionades hi ha una d’Anglaterra, una de França, dues d’Alemanya i també una de Bèlgica, una de Suïssa i una altra d’Holanda.

Entre els criteris de selecció es té en compte el posicionament de les universitats al rànquing científic i tecnològic de referència per a Dow, el model acadèmic, les capacitats de la universitat en proporcionar potencialitats en projectes d’investigació i desenvolupament, el rendiment dels mateixos estudiants i també la posició d’antics alumnes formats al centre i a l’empresa, explica el responsable de Formació i Relacions Universitàries, Alfred Arias. “A partir d’aquí es pot dir que la URV i la resta d’universitats de la llista seleccionada són punteres i de reconegut prestigi mundial” ha destacat.

Per la seva part, el president i director de Dow Chèmical Ibèrica, format a la URV, Anton Valero, ha parlat de la “competitivitat basada en el lideratge del coneixement”, mentre que el rector de la Rovira i Virgili, Xavier Grau, ha valorat que “és una gran satisfacció per a la universitat” destacant els gairebé 40 anys de relació i treball amb la Dow. “La URV és una universitat global que sempre ha tingut una clara idea d’internacionalitat ja que com diu l’arrel de la paraula universitat, aquestes són universals pel que fa a projecció” ha dit.

Grau ha destacat també que aquesta selecció permet a la URV conèixer altres universitats amb les quals té relació i punts comuns com l’àmbit de la química principalment. A la vegada permet una col·laboració més estreta entre la companyia i la universitat en l’execució de projectes conjunts i fixar els alumnes amb millor talent i capacitats on “tot plegat consolida les portes del Campus Universitari d’excelència internacional” ha conclòs.

-Adrià Recasens-