.

Les ajudes, atorgades pel Ministeri d’Universitats i Formació, pretenen requalificar el sistema universitari. Foto: URV

El Consell de Govern de la URV ha aprovat distribuir més de cinc milions d’euros provinents d’una subvenció del Ministeri d’Universitats i Formació a l’atracció de talent internacional i la formació d’investigadors. Concretament, es tracta d’una dotació de 5.016.495 euros fins al 2023, que es traduiran en un total de 58 ajuts. La meitat d’aquest pressupost es destinarà a la formació de 32 doctors que hagin presentat la tesi en els darrers dos anys, en el marc de les ajudes Margarita Salas. Prop del 34% dels fons permetran contractar durant dos anys a disset investigadors, mentre que el 16% restant servirà perquè nou professors permanents puguin fer estades de formació d’entre un i tres anys en altres universitats o centres de recerca.

La subvenció de més de cinc milions d’euros s’inclou en el programa de requalificació del sistema universitari, impulsada pel Ministeri d’Universitats i Formació. En aquesta línia, pretén no només dotar de qualitat el conjunt de la investigació, sinó també atreure nous talents provinents d’altres països.

Esperanza Martínez Yánez, nova doctora honoris causa

Paral·lelament, el Consell de Govern de la URV ha aprovat fer doctora honoris causa a l’activista, jurista i biòloga Esperanza Martínez Yánez. A més, Martínez també és defensora dels drets ambientals de l’Equador, una tasca que li ha valgut el reconeixement internacional.

ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */