.

.

TOTS 21


El rector de la URV, avui durant l’inici dels talles de la Setmana de la Ciència. Foto: Tarragona21

Crit d’alerta de la Unversitat Rovira i Virgili. El rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha reclamat avui poder disposar d’un “un interlocutor vàlid” amb la Generalitat per tal de poder desllorigar els temes econòmics, de plantilla i d’infraestructures que resten pendents per les aportcions de la Generalitat.

La intervenció feta per l’estat a la Generalitat en el marc del procés independentista ha creat una situacó de gran d’incertesa a la unversitat tarragonina que el rector ha volgut plasmar avui davat els mitjans de comunicaciò i que es tradueix, d’entrada, en què no es sap “com tancarem els comptes de 2017”, és a dir, de què podrà disposar la URV. “Aquest és, per nosaltres, un gran interrogant”.

Això afeca directament les inversions previstes. Passades les festes de Nadal, la URV té previst començar  les obres de la nova Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia al Campus Catalunya, però ara com ara “no sabem si el Govern pagarà la part que la URV no arribi a cobrir amb recursos propis”. Ferré ha reclamat disposar d'”un interlocutor per solventar aquestes qüestions bàsiques”.

Es tracta de “qüestions molt importants, que no poden esperar”, ha subratllat el rector en una trobada amb la premsa en la inauguració d’uns tallers de la Setmana de la Ciència de la URV, al Campus Sescelades.

La URV interlocuta amb el Departament d’Empresa i Coneixement, que comandava l’exconseller Santi Vila. Directament ho fa amb el secretari d’Universitats. “Necessitem que aquests interlocutors estiguin funcionant. En el terreny de les inversions, hi ha hagut diferents canvis en la interlocució (amb el Departament) respecte a la que vam començar, canvis que han fet que perdéssim aquest fil”. “Nosaltres treballem amb una base anual molt forta”.

Justament, en el terreny de les infraestructures, la principal inversió prevista de fa temps és el trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia, situada actualment a Sescelades, al Campus Catalunya. La URV disposa de set milions d’euros per fer-la efectiva, però en calen set milions que ha d’aportar la Generalitat.

J. Garcia

L’actua