.

.

TOTS 21


Celebració de l'any nou xinès.

Celebració de l'any nou xinès.

El directors generals de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Chang Shiru i Àngels Pelegrín, i el resctor de la URV, Francesc Xavier Grau, han signat, aquest divendres, un conveni de col·laboració amb l’objectiu que la universitat sigui un punt de referència per a la difusió de la llengua i la cultura xinesa a la demarcació de Tarragona. Des de fa tres anys i mig, l’institut té seu a Barcelona i compta amb 736 estudiants de xinès. Amb aquest acord, la URV pretén impulsar els seus estudis d’aquesta llengua.

El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, considera que l’interès per la Xina ha crescut en l’àmbit universitari de les comarques del sud de Catalunya, però també més enllà d’aquest. Així, segons ha dit Grau, hi ha empreses interessades accedir al mercat xinès i que demanen suport a la URV per apropar-se a la cultura.

La vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat, Anna Ardevol, ha recordat l’interès de la URV en la cultura xinesa, que té els seus antecedents en el programa de formació per estudiants d’universitats xineses que es fa des de l’any 2005, amb una mitja de més de 100 estudiants per curs.

Celebració de l’Any nou xinès

Aprofitant la signatura de l’acord, els estudiants xinesos residents a la URV han celebrat l’entrada a l’any del cavall. És el quart cop que s’organitza una festa que, més enllà del sentit festiu i tradicional, té per objectiu donar a conèixer la cultura xinesa.

Entre d’altres activitats, s’han fet tallers de cal·ligrafia, d’ús de palets, d’artesania amb nusos, d’horòscop i de decoració amb la tècnica de paper retallada. També s’han dut a terme actuacions musicals, una exhibició de tai-txi i una degustació de gastronomia xinesa.