.

.

TOTS 21


Façana de l’edifici del Rectorat de la URV.

‘Times Higher Education’ (THE) ha presentat aquest dimecres, 2 de setembre, els resultats del World University Rankings 2021 que avalua les 1.527 millors universitats del món. En aquesta edició del rànquing, la URV s’ha situat en l’interval 601-800 de la llista.

La millor puntuació es troba de nou en les citacions -l’impacte de les publicacions dels investigadors- en què ha obtingut 62,9 punts. Aquí s’examina la influència de les investigacions calculant els cops que el treball publicat d’una universitat és citat pels altres investigadors, a nivell mundial.

La URV se situa al novè lloc de les 50 universitats de l’Estat que hi apareixen. Tres universitats catalanes encapçalen la llista de les millors universitats de l’Estat: la Universitat Pompeu Fabra (152), la Universitat Autònoma de Barcelona (182) i la Universitat de Barcelona (198). La URV comparteix posició amb la resta de les universitats públiques catalanes.

L’edició 2021 del rànquing mostra, de nou, el domini de les universitats britàniques i nord-americanes. Les cinc primeres posicions del món les ocupen Oxford, Stanford, Harvard, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia i el MIT. En aquest rànquing hi són representats 93 països.

Manté posicions al rànquing de Xangai

En l’edició 2020 del Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (ARWU), feta pública el mes d’agost, la URV apareix en la franja 501-600 de les 1.000 millors universitats del món. En aquesta edició del rànquing, encapçalat per les universitats de Harvard, Stanford  i Cambridge, la URV manté la posició de l’any passat.

Els dos indicadors en els quals la URV obté una millor puntuació són el nombre de publicacions indexades a Web of Science i el rendiment del personal acadèmic. En l’indicador de rendiment per capita la URV se situa en la 3a posició de les universitats espanyoles, darrere la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autonòma de Barcelona.

Globalment, la URV se situa en el catorzè lloc de les 40 universitats de l’Estat que hi apareixen, a la mateixa posició que la Politècnica de Madrid, la Universidad de Navarra, la Universitat de les Illes Balears i la Universidad de Vigo. Pel que fa a Catalunya, la URV és la quarta universitat per darrere la UB (151-200), la UAB (201-300) i la UPF (301-400).

Redacció