.

Més d'una seixantena de delegats de la UGT a les comarques tarragonines s'han reunit aquest dijous al matí en l'assemblea convocada pel sindicat a la Cambra de Comerç de Tarragona. Foto: ACN

La unitat sindical es trencarà per primer cop el pròxim 1 de maig a Tarragona, Dia Internacional dels Treballadors, després de dos anys consecutius d’unanimitat en les manifestacions.

Els sindicats majoritaris aposten per una concentració i actes de caire festiu al llarg del matí, mentre que la manifestació de la tarda quedarà en mans dels sindicat minoritaris, bàsicament, la CGT i l’Esquerra Independentista.

UGT, que aquest dijous ha celebrat assemblea amb una seixantena de delegats tarragonins per fer una crida a la participació en els actes del Primer de Maig, creu que aquest trencament és un “error” que respon a “tàctiques” dels sindicats petits, davant la proximitat de les eleccions sindicals.

Tarragona havia l’excepció a Catalunya d’unitat i entesa entre tots els sindicats a l’hora d’organitzar manifestacions i actes reivindicatius en els darrers temps. Aquesta unitat, però, s’ha trencat per a l’1 de maig, dia en què tradicionalment el món sindical organitza manifestacions. Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO a Tarragona, han optat enguany per una concentració i actuacions de cantautors a l’estàtua dels Despullats de la Rambla Nova durant el matí i migdia, una proposta a la qual no s’han volgut adherir els sindicats minoritaris, que faran manifestació a la tarda.

Mes enllà de les diferències sempre existents entre els sindicats, ara agreujades amb el projecte de Barcelona World, el secretari general de la UGT a les comarques tarragonines, Jordi Salvador, està convençut que el motiu de fons són “tàctics” i per marcar “perfil”, donada la proximitat de les eleccions. “Mantenim una unitat forta: el 90% dels delegats són dels sindicats grans”, etziba. “La clau per aconseguir omplir els carrers són precisament els delegats, que són els que s’encarreguen d’engrescar els centres de treball”, ha afegit el secretari general de la UGT, Josep M. Àlvarez.

BCN World

Àlvarez també s’ha referit al projecte BCN World i al fet que el sindicat hi hagi donat llum verda. Segons Àlvarez, la UGT no és partidària d’aquest model, però que, donada l’actual situació econòmica, no se li pot girar l’esquena, ja que generarà un gran volum d’ocupació. El secretari general de la UGT confessa que li preocupa molt més el fet que la baixada d’impostos de casinos no sigui arreu de Catalunya i que sigui un pol d’atracció d’activitats i d’arribada de gent “no desitjada”. Àlvarez està convençut que Tarragona queda més blindada pel fort pes del turisme familiar a la zona.

Àlvarez i Salvador han intervingut en l’assemblea celebrada aquest dijous a la Cambra de Comerç de Tarragona, en la qual hi han assistit més d’una seixantena de delegats, amb l’objectiu de fer una crida a tots els treballadors perquè se sumin als actes de l’1 de maig, en contra de la reforma laboral, “la mare de tots els mals”, segons l’ha qualificada Àlvarez. “Volem tombar aquesta falsa idea de recuperació econòmica que ven el govern espanyol, perquè no hi ha més ocupació, sinó més gent ocupada a temps parcial amb sous mínims”, ha dit. “Cal posar fi al govern del PP que és un malson”, ha conclòs.

/* JS para menú plegable móvil Divi */