.

.

TOTS 21


Dos compradors amb bosses de comprar mirant un aparador d’una botiga del centre de Reus, en el primer cap de setmana de la campanya de Nadal. Foto: ACN

La Unió de Botiguers de Reus reclama que es permeti l’obertura de tot el comerç, independentment del sector que sigui i les seves dimensions, també durant el cap de setmana i aplicant les mesures de restricció d’aforament necessàries. Des de la UBR denuncien que mentre a una part del comerç se’l considera no essencial i se’l fa tancar per reduir la mobilitat i els contactes, en aquells punts comercials o de serveis que resten oberts es produeixen aglomeracions puntuals. En aquest sentit, l’obertura del tot el comerç complint les mesures necessàries, permetria esponjar el moviment de gent i evitaria la concentració de públic en punts i moments concrets.

Com a representant de l’entitat, la presidenta de la UBR, Meritxell Barberà, remarca que “caldria revisar aquesta mesura que afecta directament al petit comerç”. Barberà destaca també que una restricció d’aquest tipus té encara menys sentit donat el confinament municipal en vigor i reclama que deixin treballar com fins ara al sector comercial, complint totes les mesures d’higiene y aforament. Amb aquesta petició, l’entitat busca que tot el sector de comerç i serveis pugui continuar treballant i evitar la pèrdua de llocs de treball i d’empreses. Per això, sol·liciten que hi hagi més consens entre l’administració i el sector a l’hora de decidir sobre les restriccions que afecten directament aquestes activitats.

La Unió de Botiguers de Reus defensa que el comerç de proximitat és segur i fa mesos que s’esforça aplicant amb rigor les mesures de seguretat necessàries. Per aquest motiu, demana a la Generalitat que revisi aquesta norma que afecta negativament al comerç i que permeti a tot el sector seguir treballant el cap de setmana, de la mateixa manera que ho fa de dilluns a divendres.

Redacció