.

.

TOTS 21


El sector de Justícia de la UGT de les comarques de Tarragona ha denunciat aquest dimarts que hi ha setze vacants sense cobrir als òrgans judicials de la demarcació i que això, sumat als torns de vacances de la plantilla, deixarà el servei “sota mínims” aquest estiu.

En un comunicat, el sindicat denuncia que el Departament de Justícia “triga mesos” a reposar el personal quan es produeix una baixa i que “aboca els jutjats a una situació de col·lapse”. Els jutjats penals, que ja pateixen “una sobrecàrrega històrica amb procediments que tenen tràmits llargs”, es troben entre els més afectats.

El sindicat alerta que qualsevol manca d’efectius en aquests òrgans “agreuja la situació de saturació” i impedeix “donar sortida als expedients en uns terminis adequats per la falta d’efectius”.

Les vacants que es prolonguen durant mesos es tradueixen en suspensions de vistes, endarreriments en tramitacions i conflictes interpersonals entre el personal, segons la UGT, que lamenta que això perpetuï la situació de “precarietat” de l’administració de Justícia.