.

El proper 15 de juny, Festival de Xarangues a Vila-seca

El proper 15 de juny, Festival de Xarangues a Vila-seca

 

El proper mes de juny la Txaranga Band Tocats de Vila-seca celebrarà els seus 10 anys de vida. En col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-seca, aquesta xaranga ha preparat una exposició retrospectiva dels seus deu anys i un Festival de Xarangues que Vila-seca acollirà el proper dissabte 15 de juny.

La Txaranga Band Tocats, que va néixer oficialment l’any 2009 i està formada per 12 músics, compta amb un repertori variat format per pasdobles, cançons típiques de xarangues, rumba, rock, blues i bandes sonores de cine, entre d’altres. Cal destacar que entre els anys 2012 i 2015 va ser una de les bandes residents del parc temàtic PortAventura.

Cal recordar que la Txaranga Band Tocats, una de les referents al nostre territori, va rebre el Primer premi a la Millor Xaranga 2016 i el Segon premi del públic 2016 al Festival Nacional de Charangas, que es va celebrar a la localitat de Poza de la Sal, a Burgos.

El Festival de xarangues, donarà el tret de sortida a les 11 del matí, amb una concentració de bandes a la plaça de l’Església. Seguidament, la cercavila Toc d’inici recorrerà els carrers de Monterols, de les Creus, de l’Hospital i dels Castillejos, fins arribar al Castell de Vila-seca, on actuaran les bandes 101 Brass Band, Bandarra Street Orkestra, Charanga Los Mataos i la Txaranga Band Tocats.

A partir de les 13.30 h es farà una Cercavila fins a la plaça de l’Església, amb la participació de la Charanga Los Mataos. Posteriorment, hi haurà el Vermut&Brass, amb les bandes 101 Brass Band i la Bandarra Street Orkestra i, a les 3 de la tarda, tindrà lloc un dinar popular.

Després de dinar, a les 17.30 h, començarà la Cercavila del 10è aniversari “Band Tocats”, pels carrers de Vila-seca, amb inici i final a la plaça de l’Església i, finalment, tindrà lloc un concert de cloenda del 10è aniversari amb la participació de totes les xarangues convidades, a partir de les 9 del vespre a la mateixa plaça. A més dels actes del 15 de juny, a partir del 13 de juny i fins al dia 30, tindrà lloc l’exposició “La Txaranga Band Tocats, deu anys d’història” a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca.

El programa complet del Festival de Xarangues és el següent:

Dijous 13 de juny

A la sala polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca, plaça de l’Església, 26

20.00 h Exposició “La Txaranga Band Tocats, deu anys d’història”, del 13 al 30 de juny de 2019.

Dissabte 15 de juny

A la plaça de l’Església

11.00 h Concentració de bandes.

Pels carrers de Monterols, de les Creus, de l’Hospital, dels Castillejos i del Castell

11.30 h Cercavila Toc d’inici, a càrrec de la Txaranga Band Tocats fins al Castell de Vila-seca

Al Jardí del Castell de Vila-seca

12.00 h Presentació de les bandes, amb la participació, per ordre d’actuació: Txaranga Band Tocats, 101 Brass Band, Bandarra Street Orkestra, Charanga Los Mataos.

Pel carrer del Comte de Sicart, la plaça de Voltes i el carrer Major

13.30 h Cercavila fins a la plaça de l’Església , amb la participació de la Charanga Los Mataos.

A la plaça de l’Església

14.00 h Vermut & Brass, amb la participació de les bandes 101 Brass Band i Bandarra Street Orkestra.

15.00 h Dinar popular

Pels carrers de Vila-seca (inici i final a la plaça de l’Església)

17.30 h Cercavila 10è aniversari “Band Tocats”, amb la participació de la Charanga Los Mataos, la Bandarra Street Orkestra, la 101 Brass Band i la Txaranga Band Tocats.

A la plaça de l’Església

20.30 h Acte d’entrega de records als participants.

21.00 h Concert de Cloenda 10è aniversari “Band Tocats”, amb la participació de la Charanga Los Mataos, la Bandarra Street Orkestra, la 101 Brass Band i la Txaranga Band Tocats.