.

.

TOTS 21


El programador i gestor de la Sala Trono, Joan Negrié, durant la presentació de la programació. Foto: Mar Rovira

La Sala Trono de Tarragona estrenarà ‘Les bones intencions’ i ‘Swimming pool’ aquesta primavera. La nova temporada, que arrenca el 5 de febrer amb el musical ‘Una llum tímida’, comptarà amb 18 espectacles i 43 funcions. Entre ells destaquen les dues produccions pròpies ‘Obsolescència programada’, i també ‘Les bones intencions’. A més, la programació inclou un espectacle sorgit de la col·laboració amb el festival francès OUI! i la segona edició del Cicle de Dansa, que la direcció artística vol consolidar. En la presentació del programa aquest dimecres, el seu director Joan Negrié ha celebrat la fi de les restriccions d’aforament i que les darreres funcions de la temporada d’hivern hagin penjat el cartell d’entrades exhaurides.

La temporada de primavera de la Trono arrencarà el pròxim 5 de febrer amb el musical ‘Una llum tímida’, produïda pel Colectivo la Cicatriz i que ha “triomfat” al teatre Condal de Barcelona la temporada passada. “És una meravella d’espectacle, que parla d’una història d’amor entre dues professores durant la Guerra Civil Espanyola”, ha destacat Negrié.

De l’11 al 13 de febrer, es representarà l’espectacle ‘Pédagogies de l’échec’, que neix de la primera col·laboració de la sala amb el festival francès OUI! El programador ha explicat que es tracta d’una comèdia “meravellosa”, dirigida per Pierre Notte, que arribarà a Tarragona després d’actuar a Barcelona.

Al març, s’han programat les funcions de ‘Coloma’ i ‘Aquell carrer’, dirigida per Montse Bonet i protagonitzada per Marina Collado Bennasar, i per Ferran Utzet i Catalina Florit i Toni Gomila, respectivament. Es tracta de dues propostes que parlen sobre les tradicions mallorquines i que s’emmarquen en la voluntat de programar les “realitats de la resta dels països catalans”, ha dit el gestor cultural.

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, la Trono ha programat l’espectacle ‘Under the pelucas’, de la companyia Dejabugo, amb tres passis els dies 11, 12 i 13 de març. “Serà una gran festa a la sala”, ha comentat Negrié. L’obra és un espectacle d’humor “inclassificable”, el qual està ple d’esquetxos amb números que voregen el surrealisme i que tracten amb ironia temes d’actualitat.

També al març es representarà ‘Los niños oscuros de Morelia’. Segons Negrié, feia molt de temps que volien portar aquesta obra que parla sobre els nens exiliats durant la Guerra Civil Espanyola i  que posa el focus en la memòria històrica. El programador també ha recalcat que està dirigida per Elena Fortuny, una directora del territori.

Tancarà el mes de març, ‘Quanta, quanta guerra…’, de la compayia Farrés Brothers i cia. D’aquesta proposta, destaca el fet que l’actor Biel Rossell hagi fet una adaptació del text de Mercè Rodoreda, escrit fa 40 anys. “És un actor joveníssim i amb molt de talent, crec que és molt necessari atreure gent jove als teatres”, ha afegit Negrié.

‘La Revolució de les 4 idees’, de la companyia Dúo Fàcil, és un altre dels títols d’aquesta temporada, així com els espectacles del 16è Festival Internacional de Teatre Màgic i de la segona edició del Cicle de Dansa, que enguany s’avança a la primavera.

Una altra de les grans apostes de la Trono és l’estrena de ‘Swiming pool”, de la companyia laMare, on quatre joves reflexionaran sobre les relacions familiars quan alguns dels seus membres són homosexuals. Es faran quatre funcions amb dos repartiments diferents. Aquesta producció s’ha creat amb una mirada sostenible, segons els seus autors.

La programació de la Trono acabarà el 27 maig amb l’espectacle ‘Jordiet Contraataca!’, dirigit per Xavi Castillo. “Que millor que acabar amb un una bogeria d’espectacle”, ha afirmat Negrié.

Dues produccions pròpies

La Trono ha produït per aquesta temporada dues propostes teatrals pròpies. La primera d’ella és ‘Obsolescència programada’, escrita per Anna Maria Ricart i dirigida per Mònica Bofill. Victòria Pagès, Albert Triola i Gemma Martínez protagonitzaran aquesta obra que parla sobre la invisibilitat de les dones, i especialment, les dones actrius, quan fan 50 anys. L’espectacle s’estrenarà a la Sala Beckett de Barcelona i després de quatre setmanes de representacions arribarà a Tarragona.

‘Les bones intencions’ és la segona producció pròpia de la Trono que s’estrenarà el pròxim 6 de maig. L’obra escrita per Marc Artigau estarà interpretada per Míriam Iscla i Joan Negrié. En l’acte de presentació de la nova temporada, Iscla ha expressat, a través d’un vídeo, que té moltes ganes de tornar a actuar a la sala tarragonina. “Volem explicar-vos una història amb molta comèdia i una mica de mala llet, i de portar a l’escenari unes vides corrents, però amb molt bones intencions per tirar endavant”, ha assenyalat l’actriu.

En paral·lel, Negrié ha celebrat que ja no hi hagi restriccions d’aforament a partir d’aquest divendres i ha dit que, finalment, veuen la “llum al final del túnel”. En aquest sentit, el gestor cultural espera que es recuperin les xifres d’abans de la pandèmia i que es tornin a omplir les sales de teatre de públic.

Mar Rovira