.

Un moment de la representació d l'obra

Un moment de la representació d l’obra

El grup de Vila-seca torna a l’escenari el dissabte 20 de febrer amb la reestena de Coses que dèiem avui de Neil Labute. Amb aquesta obra la companyia fa una incursió en el teatre contemporani de la mà d’un dels autors més prolífics de l’escena i el cinema nord-americà. Coses que dèiem avui és una una tragicomèdia sobre l’amor, el desamor i l’engany. La representació serà a les 22 hores al teatre El Centru.

Coses que dèiem avui és un text molt recent. Tan sols té sis anys. Això el converteix en la peça més actual i moderna que ha estrenat La Tramoia. Els diàlegs són àgils i naturals, entretallats. Les escenes, íntimes i compromeses. Neil Labute hi explora sentiments i despulla els seus personatges, oscil·lant constantment entre el deliri de la comèdia i el desassossec de la tragèdia.

L’obra agafa el títol d’una cançó dels Beatles, ‘Things we said today’, i recull tres peces breus, d’una mitja hora cadascuna: Aventura, Les fúries i Tobogan. Les tres ben diferents, però amb un nexe en comú. Totes tres són històries que s’endinsen en les mil fórmules d’engany que posen final a l’amor. A Aventura una parella es troba després d’anys de no veure’s. A Les fúries la conversa íntima entre una parella es veu constantment interrompuda per la germana d’ell. I a Tobogan, un matrimoni queda per sopar tranquil·lament en un restaurant. O no.

Els inicis de l’obra

Aquesta obra és fruit d’un curs d’estiu a l’Obrador de la Sala Beckett. Era el 2009. Neil Labute, que hi feia de professor, hi va conèixer l’actriu i traductora Cristina Genebat. De la complicitat que va sorgir entre els dos en va néixer aquest espectacle que es va estrenar un any més tard a la Beckett, en el marc del festival Grec i sota la direcció de Julio Manrique. L’èxit assolit els va portar a fer temporada al teatre Villarroel. A més, va guanyar el premi Butaca al millor espectacle de petit format.

Amb aquesta obra, la Tramoia vol fer un pas més en el seu creixement constant com a grup teatral. És la proposta més moderna a què s’ha enfrontat. Un text que obliga a treballar en profunditat els personatges i els seus sentiments i a buscar la naturalitat en el gest i en la paraula.