.

La mostra vol ser un homenatge a Pep Grasset. Foto: Cedida

La mostra vol ser un homenatge a Pep Grasset. Foto: Cedida

El grup de teatre La Tramoia de Vila-seca està a punt d’estrenar la 1a Mostra de Teatre Pep Graset. Es farà els caps de setmana del 21 i 22 d’octubre i el 4 i 5 de novembre al teatre El Centru. Aquesta mostra vol ser, al mateix temps, un sentit homenatge al fundador de la companyia i també un aparador de la nova dramatúrgia catalana. Per això, totes les quatre obres programades són inèdites. Han estat seleccionades entre la vintena que s’havien presentat a la convocatòria, que es va fer a través de la Federació de Teatre Amateur de Catalunya.

Les entrades valen 10 euros i l’abonament per a tot el cicle, 30.

La mostra s’obrirà aquest dissabte dia 21 amb Terapèutic del Centre de Teatre d’Arbúcies, una peça a dos veus escrita per Jordi Ferragut i que beu de les comèdies de situació franceses. El títol no enganya. L’obra és la història del senyor Peris que, afectat per una estranya malaltia mental, es decideix a anar al terapeuta. L’obra està interpretada pel mateix Jordi Ferragut i per Jaume Fàbregas.

L’endemà diumenge, dia 22 d’octubre, es representarà El secret de les mosques de la Companyia8 de Terrassa, una formació amb una trajectòria de quinze anys que ha explorat diversos gèneres i formats. En aquesta ocasió presenta una comèdia sobre una família disfuncional de tres generacions que controla la “mama”.

"El secret de les mosques" és una de les obres que s'estrenarà. Foto: Cedida

“El secret de les mosques” és una de les obres que s’estrenarà. Foto: Cedida

El 4 de novembre, per començar el segon cap de setmana de la Mostra, es representarà Cyr@no, una adaptació molt lliure del clàssic d’Edmond Rostand, produïda pel grup de teatre Qollunaka de Terrassa. El text el signa Òscar Garcia i trasllada l’acció a la redacció d’un diari.

La Mostra es tancarà el 5 de novembre amb la representació de Líders del grup de teatre Deixalles81 de Sant Feliu de Codines. L’obra aborda el tema de l’assetjament, però des de la perspectiva dels agressors. La companyia presenta l’obra amb aquestes paraules: “Som unes covardes… unes covardes, fracassades, violentes i abusadores que no hem sigut capaces de reconèixer-ho fins que ens han tancat aquí dins i hem tastat la nostra pròpia medicina”.

També es podrà veure una versió del clàssic "Cyrano". Foto: Cedida

També es podrà veure una versió del clàssic “Cyrano”. Foto: Cedida

Pep Graset i La Tramoia

Pep Graset, empresari del sector dels apartaments i apassionat del teatre, va ser el pare de la Tramoia i també un personatge clau en la dinamització de la vida cultural de Vila-seca. Per aquest motiu la companyia ha decidit retre-li homenatge amb aquesta Mostra, que neix amb voluntat de continuïtat.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */