.

Dues dones, col·locant flors en un nínxol, avui. Foto: Tarragona21

El cementiri de Tarragona està vivint una jornada de Tots Sants desbordant amb milers de persones que hi acudeixen per rendir homenatge als seus familiars allí enterrats.

La riuada de gent afecta la circulació rodada, gestionada per la Guàrdia Urbana, i col·lapsa l’aparcament municipal del cementiri i l’avinguda que es dirigeix allí.

Com cada any, a l’esplanada del davant del cementiri hi ha instal·lades parades de venda de flors, molt concorreguda també. Només queda reservada per a taxis i estacionament de vehicles de persones amb discapacitat.

Enguany, a la visita familiar tradicional s’hi suma el debat polític que viu  Catalunya. Ho comentava el Jordi: “Mai hagués pensat que arribaríem a aquesta situació límit, amb famílies enfrontades”.

Vista general del carrer principal del cementiri. Foto: Tarragona21

Als carrers del cementiri hi ha llocs on grups familiars han portat cadires per seure’s davant la tomba i vetllar els difunts. La neteja de les làpides és també una tradició de la jornada de l’u de novembre. El cementiri porta tota la setmana rebent visites de gent.

La Guàrdia Urbana ha habilitat aquests dies un dispositiu especial al voltant del cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

En el vial del túnel que creua per sota de l’autovia de circumval·lació A-7, en concret entre el carrer les Arcades i la rotonda d’accés a l’aparcament dissuasiu, es permeten quatre línies d’estacionament per a les visites al cementiri.

Nombroses parades de flors comparteixen espai a l’esplanada de davant del recinte. Foto: Tarragona21

Pel que fa a la regulació del trànsit, els sentits de circulació per accedir en vehicle no canvien respecte l’ordenació habitual.

L’Ajuntament de Tarragona recomana l’accés al cementiri a peu o amb transport públic. Per aquest motiu l’Empresa Municipal de Transports dobla avui el servei habitual de la Línia 6, des de Pere Martell cap al cementiri i, en sentit contrari, des del cementiri fins a la plaça Imperial Tàrraco. Es recorda que la parada més propera al cementiri és Aqüeducte.