TOTS 21

Berta Castells durant el seu primer llançament dels Jocs que l’ha portat a conseguir la millor marca nacional de la temporada. Foto: David Aymerich.

No ha pogut ser. L’atleta Berta Castells s’ha quedat a una passa de les medalles en la competició de llançament de martell dels Jocs. Castells, originària de Torredembarra, ho ha intentat fins a l’últim intent, però s’ha hagut de conformar amb una quarta posició. El podi l’han conformat la francesa Alexandra Tavernier (millor marca de 73.76 metres), la turca Kivilcim Kaya (71.07) i la, també francesa, Camille Sainte (68.93).

Poc més d’un metre ha privat la torrenca d’endur-se el bronze com a local. A més a més, darrere seu l’ha seguit en la classificació l’espanyola Laura Redondo, una mica més distanciada (63.89). Tot i això, Castells ha explicat a Tarragona 21 que «en el primer llançament hem començat fent marca de la temporada, així que amb sensacions molt bones». «Després vols llançar més amb el cor que amb el cap i en comptes de llançar més lluny, sempre et quedes una mica més curta», continua detallant satisfeta la torrenca.

«Venia a per el bronze, sabia que era assequible» però, «una quarta posició noe stà gens malament», confessa la torrenca. I és que Castells ha realitzat la millor marca nacional de la temporada en el seu primer llançament i, com bé ha argumentat, després no ha pogut seguir augmentant aquesta gran marca. Un llançament nul, un de 64.60 metres i un quart nul han completat la seva actuació a Tarragona 2018. «Les competicions són així», «s’han d’afrontar, estar al lloc oportú en el moment indicat i avui tres noies han sigut millotrs que jo», explica honestament l’atleta catalana.

Castells també ha tingut paraules per tot el públic que l’ha animat des del primer llançament. «És agradable que estiguin al teu costat i que t’animin», «moltes vegades competim fora i són pocs els que poden venir, així que molt agraïda perquè hagin vingut». I, parlant del seu futur més proper, la torrenca explica que «ara comencem a competir dos comps per setmana i ara intentarem assolir la marca mínima pel campionat d’Europa de l’agost» entre d’altres

David Aymerich