.

.

TOTS 21


Tarragona tindrà la terminal de creuers definitiva del Port

Tarragona tindrà la terminal de creuers definitiva del Port

La futura i definitiva terminal de creuers del Port de Tarragona “serà urbana” i tindrà la sortida i entrada de passatgers projectada per visitar de forma directa la ciutat de Tarragona. Així ho ha volgut aclarir aquest dilluns el president del Port, Josep Andreu, en un balanç de resultats del 2013 i previsions del nou any, i en referència a la polèmica sobre la provisionalitat que adoptarà La Pineda.

Andreu ha reconegut i ha valorat que l’actual estació marítima “sí podria ser suficient per rebre un parell de creuers mensuals o anuals” però que com l’objectiu i “aposta pels creuers és molt major” i es pretenen recepcions setmanals i acollir entre 1.500 i 2.000 passatgers, cal millors infraestructures “molt més funcionals amb servei òptim i de qualitat”. En aquest sentit i amb una inversió total d’entre 80 i 120 milions d’euros s’ha estudiat per ara una terminal provisional a La Pineda aprofitant que s’ha de fer un dic al qual podran acompanyar dues esplanades, una d’us industrial i una altra de polivalent per a creuers i ferris.

El projecte dels creuers compta amb l’Ajuntament, la Diputació i la Cambra de Comerç com a socis, tot i que també de privats com la URV, el Patronat de Turisme, Port Aventura o BCN Wolrd.

De fet, l’arribada del nou complex turístic de la Costa Daurada també és determinant per donar resposta i pensar en una terminal provisional ja que “sinó el port de referència de BCN World serà Barcelona, ens hem de moure i no deixar que ens passin per davant” ha admès Andreu.S’ha fet un estudi per treballar i promocionar-se a les 10-12 millors companyies, s’ha creat nova web per al projecte, pla de mitjans especialitzats i la promoció exterior. També la marca, ‘Tarragona Cruise Port Costa Daurada’ “posant en valor el nostre territori” comenta.

El president del Port, Josep Andreu, aquest matí amb la marca del projecte de creuers de fons

El president del Port, Josep Andreu, aquest matí amb la marca del projecte de creuers de fons

Importats inversions en infraestructures

Entre les línies estratègiques per endavant, hi ha la diversificació de tràfics no tradicionals i l’aposta per les infraestructures. En aquest sentit cal ampliar el moll de la química amb una inversió de 76 milions d’euros, el projecte del ZAL Centre d’Activitats Logístiques amb 100 hectàrees colindants al port “vitals per al seu creixement” sobretot pel que fa a contenidors i la intermodalitat amb connexió viària i ferroviària, amb l’endegament del tram final de la riera de la baorada i la boella amb un pressupost d’1’2 milions d’euros amb un termini de tres mesos i mig.

Es durà a terme també terminal intermodal amb connexió d’ample europeu en un termini de quatre mesos i un pressupost de gairebé 2 milions d’euros, i l’electrificació de l’accés al Port, de gairebé 3 milions d’euros. Importants inversions també en la nova comissaria de la Policia Portuària al costat de la confraria o entrada a l’Aduana per millorar les condicions no òptimes de l’actual i que inclourà un control de vigilància. Menció també a les passarel·les entre la ciutat i la platja, l’edifici de la Puda al Serrallo on mantenint la façana històrica es traslladaran les oficines de la relació Port-ciutat. Pel que fa a termes esportius i tenint en compte un dels usos de l’escullera, el projecte KM0.

Finalment també s’estan canviant les teulades dels refugis,s’acabarà de pintar de color blau marí la resta del port com el Serrallo i es farà un projecte per posar en ús l’antic edifici de l’Autoritat Portuària per acollir oficines conservant l’aspecte actual amb nous materials.

En total, les inversions per aquest 2014 ascendeixen a 37’5 MEURS.

-Adrià Recasens-