.

Imatge del Serrallo. Foto: twitter Josep Manel Ricard

Imatge dels tinglados del port cedida per Marga Mallol.

El barri del Serrallo de Tarragona està virtualment incomunicat per les fortes pluges que estan caient aquesta nit i que afecten també a la resta de la ciutat amb intensitat. Dins d’un panorama de tempesta generalitzada que està afectant especialment les poblacions del litoral català però també amb especial incidència poblacions de l’interior del Camp de Tarragona com Reus o Mont-roig del Camp (les condicions meteorològiques han obligat a paralitzar les operacions a l’aeroport de la capital del Baix Camp retenint sortides i desviant vols a Barcelona), el barri del Port ha viscut amb especial intensitat l’impacte de l’aiguat. Albert Torres explicava en una piulada al seu twitter que “una dotació de bomberscat es desplaça fins al pont de la petxina. Els castellers dels @XiquetsSerrallo no podem tornar a casa”. Els dos ponts que donen accés al barri van quedar inundats. En una de les imatges es pot veure un vehicle completament anegat. La conductora va ser rescatada per un grup de veïns.

Per la seva banda, Antonio Nieto deixava constància gràfica de les inundacions patides pels aparcaments: “Al barri del Port necessitem barquetes quan plou! És una vergonya”, piulava. Cal recordar que tot just en el darrer plenari es va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC en la qual es reclamava dur a terme totes les accions necessàries per evitar els episodis d’inundabilitat de la Part Baixa, fent especial esment no tant a una crescuda del Francolí sinó a fortes acumulacions de pluja. De fet, i aquest era un dels principals punts en els que es feia esment al document, el clavegueram no ha pogut resistir en algunes parts del barri i ha abocat aigües fecals al carrer, segons diversos veïns.


Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest vespre i fins a dos quarts d’onze de la nit 81 avisos relacionats amb incidències causades per la pluja. Gairebé tots són per carrers amb força acumulació d’aigua. Des dels Bombers s’indica, però, que fins al moment només ha calgut treballar en sis serveis, dues inundacions de baixos i quatre assistències a vehicles aturats en bassals. Les sis actuacions s’han dut a terme a Tarragona.

La tempesta, a més, ha deixat dos morts confirmats al municipi mallorquí de Sant Llorenç des Cardassar. Un d’ells ho ha estat en no poder sortir del soterrani de casa seva.

Cal recordar que Protecció Civil ha alertat aquest dimarts a la tarda que hi pot haver acumulacions de pluja de fins a 150 litres per metre quadrat en les pròximes hores, sobretot al litoral i el prelitoral de Barcelona i Girona. Localment les tempestes podran ser d’alta intensitat i superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora, similars a les que hi ha hagut aquest matí al Barcelonès.

Imatge de la pluja acumulada aquest dimarts. Les dades corresponen a les 24.00 hores.