La tecno-rumba de Camela ha enlluernat el públic del Festival Internacional de Música (FIMC) amb el seu últim disc ‘Rebobinando’, en el quart concert al Parc del Pinaret de Cambrils. L’espectacle, amb un aforament màxim d’unes 1.300 persones assegudes, s’inclou a la gira de presentació del darrer treball del grup madrileny. Ara, el FIMC es prepara per a l’última setmana d’actuacions. El concert ha arribat un dia després de conèixer-se els resultats dels assaigs clínics als festivals multitudinaris de juliol que van accentuar els contagis. El director del FIMC, Gregorio Vergara, ha insistit que “no s’ha de criminalitzar al conjunt del sector” i ha recordat que són “els que millor saben portar un control” en aquest tipus d’esdeveniments.
Fent honor al títol del darrer treball, Camela ha rememorat els himnes que els han convertit en referents en el seu gènere musical. ‘Sueño contigo’, ‘Háblale de mí’ o ‘La estación del querer’ han sigut algunes de les cançons que el públic ha celebrat més des de les cadires repartides al Parc del Pinaret, però també des dels voltants del recinte, on algunes persones han gaudit del concert des de la distància. Gravat el 2019, el treball serveix a la banda madrilenya per celebrar un quart de segle d’història amb versions dels temes més corejats. A més, en el disc s’han acompanyat de diversos artistes nacionals i internacionals, com ara David Bisbal, Juan Magán o Antonio Carmona.
El FIMC va engegar la 46a edició a finals de juliol, amb l’actuació inaugural del Pot Petit. Alguns caps de cartell ja han pujat a l’escenari, com per exemple Bonnie Tyler o Stay Homas. Altres, com és el cas de Manel o Richard Clayderman, hauran d’esperar a aquest divendres i el vinent respectivament per actuar a Cambrils. El seu director, Gregorio Vergara, ha valorat l’equador del festival com “positiu”, a l’espera que la setmana vinent encari la recta final. L’edició d’enguany, que ha comptat amb tria dels artistes variada i “per a tots els públics”, s’allargarà fins al 14 d’agost, quan l’Orquestra Simfònica del Vallès posarà el punt final al certamen.
Després que l’any 2020, la pandèmia obligués a cancel·lar el festival, enguany s’ha pogut celebrar amb mesures de seguretat. L’organització ha hagut de reduir els aforaments dels concerts, optar per actuacions amb públic assegut i prendre la temperatura als assistents abans d’accedir al recinte. A causa d’aquestes mesures, no són necessaris els testos d’antígens per entrar al Parc del Pinaret, ja que el públic no pot estar dret.
L’endemà de la publicació dels índexs de transmissió als festivals Canet Rock, Cruïlla i Vida, que eren notablement alts, Vergara ha insistit que “no s’ha de criminalitzar al conjunt del sector” i ha recordat que són “els que millor saben portar un control” en aquest tipus d’esdeveniments.
Segons el director del festival, l’increment dels contagis de coronavirus de la cinquena onada “no correspon únicament a la celebració dels concerts”, sinó a l’aixecament del toc de queda i accions com els botellots. Davant d’aquesta situació, Vergara s’ha mostrat esperançat amb què “el ritme de vacunació s’acceleri per acabar amb els contagis”.
Aquest ha estat el primer any en què la promotora Oceans of Fire – Br Music Live ha gestionat el festival, després que l’empresa Concert Studio exhaurís el contracte anterior de quatre anys de durada. El compromís de la nova companyia és organitzar les tres properes edicions, amb possibilitat de prorrogar un quart any. L’oferta econòmica d’Oceans of Fire, de 150.000 euros (IVA inclòs), consta d’un cartell amb deu concerts que mescla propostes nacionals i internacionals.
Més de quatre dècades de música
El Festival Internacional de Música de Cambrils va néixer el 1974 en un format ben diferent de l’actual. La música de cambra era la protagonista de les primeres edicions, que es van celebrar al Parc Samà. No va ser fins trenta anys més tard, el 2004, quan el festival va canviar de nom i va incorporar altres estils musicals. A partir del 2012 el Parc del Pinaret es va convertir en l’emplaçament definitiu dels concerts. Des de fa set anys, el festival es gestiona a través d’una empresa externa; la primera va ser Publiolimpia, seguida de Concert Studio i finalment, Oceans of Fire.
Ariadna Escoda
Equip de redacció