.

Imatge de la celebració del cinquantè aniversari de la Teca Teatre. Foto: Cedida

Imatge de la celebració del cinquantè aniversari de la Teca Teatre. Foto: Cedida

El grup de teatre ‘La Teca’, antic Grup de Teatre del Casal Parroquial compleix el proper 2016 cinquanta anys d’activitat ininterrompuda. Per aquest motiu i per tal de celebrar aquesta efemèride, han programat un ampli ventall d’accions i actuacions que ompliran els 12 mesos de l’any. La voluntat és compartir aquesta festa també amb la gent del poble i amb tothom qui hi vulgui participar.

L’Ajuntament de Cambrils, conscients de la importància d’aquesta celebració del 50`è aniversari per a l’entitat, ha volgut donar el seu suport a la formació teatral. El regidor de cultura, Lluís Abella, ha felicitat l’entitat pel seu aniversari i els ha encoratjat a continuar “amb la mateixa empenta”. Per la seva banda, Josep Maria Pellicer, de la Teca Teatre ha destacat l’esforç que suposa organitzar una àmplia programació com la que han presentat i ha destacat que “continuarem treballant amb el mateix compromís i implicació de sempre”, per tal de continuar tirant endavant l’entitat durant moltes més anys. En aquest sentit, Pellicer ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, per poder celebrar el cinquantè aniversari, així com dels diferents patrocinadors que els donen suport.

Una versió modernitzada dels Pastorets obre la programació
La programació per al primer trimestre de 2015 ja està tancada i la componen les següents activitats:

– 25 de desembre (22h), 27 de desembre (19h) i 1 de gener (19h) ‘Fem pastorets?!’, versió modernitzada i actualitzada dels Pastorets
– 10 de gener: Actuació de l’Escola de Dansa ‘Giselle’
– 13 de febrer: Actuació del conegut actor Quim Masferrer amb l’obra ‘Temps’
– 13 de març: Estrena de l’espectacle ‘Naltros som així’ de Carlos Ventura, els Patoies i la Nena de les Boies

Activitats commemoratives fins a finals del 2016

Tot i que encara estan per tancar les diferents actuacions que es realitzaran a partir del mes d’abril, La Teca Teatre ja ha explicat que hi haurà teatre per part dels petits del grup, La Tequeta, així com actuacions de jazz, de la Coral Verge del Camí, “performance” al carrer, monòlegs…
El calendari clourà el desembre de l’any vinent amb la representació per part de la pròpia Teca de l’obra “Arsènic i puntes de coixí”.
L’objectiu d’aquest ampli programa és, segons Pellicer, “obrir-nos encara més a la gent del poble. Que la gent vegi que actuem, cantem, ballem… ”.

Qui són ‘La Teca Teatre’?
L’any 1966 es creava el ‘Grup de Teatre del Casal Parroquial’ al voltant de la Parròquia de Sant Pere del Port de Cambrils. En els primers moments, el grup es limitava a fer senzills festivals amb imitacions musicals, petits sketchs i obres de petit format. Va ser més endavant quan es van començar a representar obres de més volum, predominant el repertori de Teatre Clàssic Català i diverses peces de ‘tresillo’ molt habituals en aquella època.

El 1984 el grup revisa i es renova i amb el nom de ‘La Teca’ actualitza el repertori i es diversifiquen les activitats. Títols com ‘Un barret de palla d’Itàlia’, ‘El Burguès gentilhome’, ‘Pel davant i pel darrera’, ‘Revolta de bruixes’, ‘Criatures’, ‘Spot’, ‘Políticament Incorrecte’ o ‘El Florido Pensil’ han format part del seu repertori. També han portat a terme espectacles de creació pròpia com ’30 comprimits’, ‘Bona nit i bona hora i bona mort quan sigui l’hora’ o ‘La família bé, gràcies’. El grup també representa espectacles de carrer, performances, inauguracions, recitals de poemes i cançons, etc.

També cal destacar la tasca que porten a terme amb ‘La Tequeta’, l’escola de teatre per als més petits que té continuïtat després de cinc cursos.