.

La reunió s’ha celebrat aquest dilluns a l’IRTA Mas Bové. Foto: IRTA Mas Bové

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i la directora dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, Glòria Tibau, han encapçalat aquest matí la segona reunió de la comissió territorial de la vegueria del Camp de Tarragona de la Taula Nacional de l’Aigua, que ha comptat amb més de trenta agents dels sectors d’activitat implicats en garantir una gestió eficient dels recursos hídrics.

La reunió ha tingut un caràcter pràctic i participatiu per tal d’arribar a consensos territorials entorn a la gestió de l’aigua. Algunes de les més de 70 propostes que s’han debatut son l’aposta per l’aigua dessalinitzada i regenerada, la millora i modernització de les xarxes de distribució o l’aprofitament d’aigües grises i pluvials, entre altres. A la primavera es tornarà a convocar la comissió amb l’objectiu de tancar propostes d’accions que, posteriorment, s’elevaran a la Taula Nacional de l’Aigua.

Aquesta comissió aplega usuaris i actors dels sectors d’activitat implicats en garantir una gestió eficient dels recursos hídrics. L’encapçala la Delegació territorial del Govern i compta també amb representants del serveis territorials implicats, del Consorci d’Aigües de Tarragona, comunitats de regants, AITASA, Unió de Pagesos, l’IRTA, Comaigua, entitats ecologistes, entre d’altres autoritats.

Taula Nacional de l’Aigua

La Taula Nacional de l’Aigua es va crear aquest estiu i té com a objectiu esdevenir un espai de diàleg i concertació sobre les polítiques de l’aigua, en què hi són representats els diferents usos i agents implicats.

El objectius de la Taula es focalitzaran en l’anàlisi de les dades i les possibles alternatives per avançar en la millora de l’estat dels ecosistemes hídrics, els cabals ambientals i la biodiversitat, garantir l’aigua per als diferents usos, i reduir el dèficit hídric i millorar la resiliència del país davant l’impacte del canvi climàtic.

La Taula Nacional de l’Aigua està integrada per una representació reduïda dels diferents agents implicats a fi que sigui àgil i operativa en el seu funcionament, per bé que es constitueixen taules sectorials específiques obertes a les entitats i associacions dels sectors implicats com ara els serveis d’abastament municipal d’aigua (Cicle urbà), agricultura, ramaderia, usos industrials, energia, turisme, usos lúdics, recerca i innovació medi ambient i biodiversitat.