.

Molt de color, vestits tradicionals, balls de la terra d’origen i moltes llengues confluïnt a la Rambla Nova. Aquest dissabte Tarragona ha acollit la Festa Intercultural de Tarragona (FITA) amb la participació de 13 associacions. Una cita destinada a donar a conèixer les entitats que agrupen persones que provenen d’altres països perquè  ofereixin la seva cultura a la ciutadania  i, al mateix temps,  facilitar el contacte entre les entitats d’immigrants amb les que comparteixin inquietuds comunes, per tal que col·laborin en la realització d’accions conjuntes.

La Jornada s’ha iniciat a l’Institut Martí i Franquès a les 11.30 hores amb  una sèrie de conferències sobre: Mobilitat humana i construcció de societats harmòniques; Immigració i Drets Humans i  la importància dels idiomes en la integració cultural. Posteriorment, i amb la participació de prop de 150 persones, s’ha celebrat una desfilada cultural amb els membres de les associacions vestits amb la roba típica del seu país amb la música i cançons folklòriques des del monument als Castells de la Rambla Nova i fins a l’Institut Martí Franquès.

Com a traca final, l’Institut Martí i Franquès ha estat l’escenari on les entitats tenien previst dur a terme actuacions musicals i danses típiques, com:  balls filipins, danses del Paraguai, exhibició de Kung Fu i cançó xinesa, Teatre d’Ombra, ball ‘Las Lachis’ del Consell del Poble Gitano,  etc. També hi es realitzaran tallers culturals i de manualitats promoguts per les associacions.

L’organització ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona, l’Institut Municipal de Serveis Socials, l’Associació de Cultura Xina i Yanyang Idiomes.

Entitats participants:

– ASSOCIACIÓ DE PARAGUAYOS DE TARRAGONA

– ASSOCIACIÓ DE LA COMUNITAT GHANESA DE TARRAGONA

– CONSELL DEL POBLE GITANO

– EMBAJADA MUNDIAL DE ACTIVISTAS POR LA PAZ

– ASOCIACIÓN DE ESTUDIANTES E INVESTIGADORES CHINOS AMB LA COL·LABORACIÓ AULA XINÈS

– ASSOCIACIÓ DE SENEGALESSOS DE TARRAGONA

– ASOCIACIÓN AMISTAD ENTRE HERMANOS

– ASSOCIACIÓ ÀRAB D’ESTUDIANTS DE TARRAGONA

– ASSOCIACIÓ CULTURAL WU-SHU CENTRE DAO

– AMIGOS MIRA ESPAÑA

– ASSOCIACIÓ CULTURA XINESA

– COLLA XIQUETS DEL SERRALLO

– GEGANTS SANT PERE I SANT PAU