.

.

TOTS 21

Un tram de la visita itinerant a la Tàrraco romana. Foto: Tarragona21

Un tram de la visita itinerant a la Tàrraco romana. Foto: Tarragona21

Els tarragonins i tarragonines han pogut fer un primer tast de l’experiència ‘Habitants de Tàrraco’, una representació teatralitzada per sis punts de la ciutat que pretén explicar, in situ, com eren i com vivien els convilatans de la ciutat en l’època d’August.

L’itinerari recorre els espais i monuments més importants de la Tarragona romana, a càrrec de la companyia Arqueoescena, i els actors representen els protagonistes d’aquella època per demostrar al participants de la visita com era un dia en aquella època. Com explica l’organització, “no es tracta tant d’un viatge en el temps sinó d’una estada en el temps de l’època romana a través d’històries singulars”. I és que, a través de la ficció, “es pot explicar millor com era la realitat del nostre passat romà”.

D’aquesta manera es vol descobrir els visitants Tàrraco i els aspectes més característics d’aquella societat romana: des de com era la seva vida urbana o amb quins jocs s’entretenien, fins a quin culte seguien i quines creences tenien, passant per qüestions administratives com és la recaptació d’impostos.

L’itinerari està adreçat a estudiants a partir de 3r d’ESO i al públic general a partir dels 14 anys. El punt de concentració i d’inici del recorregut és el Portal del Roser, a la Via de l’Imperi Romà. El recorregut està pensat per fer-lo en poc més de dues hores.