.

La Casa de les Lletres organitza la Tardor Literària 2014 amb una vuitantena d'activitats

L’Ajuntament de Tarragona segueix apostant per la literatura i les lletres de la ciutat. Dotze anys després de la primera Tardor Literària tindrà lloc una sèrie d’actes al voltant de la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Aquest any, la Tardor es presentada, coordinada i organitzada per primer cop des de la Casa de les Lletres, el nou servei creat i inaugurat per l’Ajuntament el passat mes d’abril. Durant dos mesos, de mitjans d’octubre a mitjans de desembre, una vuitantena d’activitats organitzades per 37 entitats i organismes de la ciutat, oferiran una intensa i variada programació que pretén cobrir els diferents punts d’interès i necessitats de la població tarragonina  en aquest àmbit.

Les nombroses activitats que tindran lloc aquesta edició n’hi ha que estaran dedicades a donar a conèixer i preservar el patrimoni literari, com totes les que giren al voltant de la celebració del 400 aniversari de l’edició del Quixot apòcrif a Tarragona; o una nova edició de la Ruta Pin i Soler, a càrred de l’APELLC i Imaginautes. Per la seva banda, l’Escola de Lletres organitza una activitat formativa en creació literària, la qual arribarà per primer lloc a Torreforta. També s’inclouran activitats adreçades a estimular la lectura, organitzades per les biblioteques de la ciutat.

També hi ha tota l’activitat que gira al voltant dels premis literaris, tant els que convoquen, des de fa anys, l’Ajuntament de la ciutat, Òmnium Cultural del Tarragonès i el CNLT, com els més nous joves.lit, que convoca l’APELLC. Hi ha les activitats destinades a donar a conèixer l’obra de diferents autors, com les lectures dramatitzades que tindran lloc al Teatre El Magatzem, o les lectures poètiques, que tindran com a escenari el Cafè Metropol, dins el cicle Hipermetropoesia. Així com una bona oferta de programes radiofònics dedicats a la literatura; així com presentacions de llibres o de documentals, reflexions, conferències, etc.