.

Cartell de l'spectacle d'en Peyu

Cartell de l’spectacle d’en ‘Peyu’

Un total de 50 activitats i espectacles tindran lloc aquesta tardor als espais joves municipals per a joves de 12 a 35 anys. De l’11 d’octubre al 30 de desembre, de dimarts a dissabte, la Tardor Tarragonajove ofereix prop de 1.800 places a activitats i tallers creatius i de nou format. El període d’inscripcions s’obre aquest dijous 29 de setembre i es podran realitzar pel web www.tarragonajove.org o presencialment als espais joves municipals.

Un dels plats forts en la programació cultural d’aquesta TARDOR TARRAGONAJOVE és l’espectacle “PEYU i Dani”, que tindrà lloc el divendres 25 de novembre (21h) a l’Espai Jove Kesse. Peyu ha projectat noves formes d’humor teatral que van iniciar-se amb el seu primer espectacle conjuntament amb Roger Codina titulat: Kisca, kisca. Va col·laborar en programes de televisió com Piscina Comunitària (2009) i Working (2009) a Canal Català. Un home de ràdio que inicia la seva trajectòria a El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac. Actualment col·labora al Fricandó matiner de Rac105 i al Versió Rac1 de Toni Clapés.

5a edició de La ciutat a cau d’orella

Es consoliden les aules de dinamització a l’Espai Jove Kesse, elaborades a partir de les demandes i interessos dels joves que promouen l’equipament. De dimarts a dissabte, hi haurà aules de teatre, cuina creativa, japonès, creativitat i esport, entre d’altres, pensats com a tallers d’exploració i potenciació de les habilitats tant individuals com grupals dels participants. A la vegada, durant els mesos d’octubre a desembre, es coorganitza amb la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres de Tarragona, la 5a edició del cicle de llegendes urbanes, “La ciutat a cau d’orella”.

Bona part d’aquesta acció, s’erigeix en l’àmbit del lleure educatiu i es veu reflectida en un producte lúdic i cultural, reunint la història oral en un conjunt de propostes educatives, d’entreteniment, participatives i sobre l’escenari nocturn. Tota una recepta construïda per joves i col·lectius joves per donar forma i paraules a la Tarragona misteriosa i tafanera. La curiositat i l’afany de descoberta són actituds intrínseques a la joventut i una proposta com la de llegendes urbanes explora més aquesta necessitat d’experimentar i relacionar-se.

Promoció habilitats socials i creatives

La tardor, també és temps per l’anàlisi, la reflexió i l’experimentació, i des del motor teatral juvenil, es convida a les persones interessades que fan teatre a la jornada TEATRE JOVE, FORMACIÓ, ACCIÓ I REFLEXIÓ, sorgida amb l’afany de propiciar un espai de trobada on es generi l’intercanvi artístic, la prospecció del concepte teatre jove i la revisió de nous llenguatges. Com a novetat, es potencien recursos en l’àmbit de les habilitat socials i personals amb un bloc d’activitats que té per nom CAIXA D’EINES. S’aporten monogràfics sobre comunicació, resiliència i lideratge. A la vegada, l’Oficina Jove del Tarragonès i des del servei d’assessorament laboral, proposen tres sessions d’autoconeixement i emprenedoria.

Inscripcions

La programació de la Tardor Tarragonajove forma part del Programa d’Alternatives d’Oci i Consums amb el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Les inscripcions es podran realitzar pel web www.tarragonajove.org o bé, presencialment, a l’Oficina Jove del Tarragonès (plaça imperial tarraco,1) de dimarts a dijous de 9 a 14, (divendres fins les 13h) i dimarts i dijous, també de 16.30 a 19h. L’Espai Jove Kesse (C/ Sant Antoni Maria Claret 12-14) també oferirà suport en la reserva de places i inscripcions de dimarts a dissabte, de les 17 a les 21h.