.

.

TOTS 21

La Setmana Santa inicia els dies més intensos a l’espera de la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant, convertida per la Generalitat en Festa Tradicional d’Interès Nacional. Fins llavors, el programa d’actes per avui dimecres a Tarragona contempla tres grans cites a l’agenda: la recollida dels Misteris, la processó del Dolor i el Viacrucis de la germandat del Crist dels Gitanos.

Recollida dels Misteris

A les 16.05h, els Armats de la Sang inicien la recollida de Misteris, una tradició tarragonina única. Des de l’església de Natzaret, els Armats aniran a la Rambla Vella, Plaça Verdaguer, Rambla Nova, carrer Unió i Part Alta de la ciutat, per traslladar-los a la plaça del Rei.

Processó del Dolor

Organitzada per la Germandat Nostre pare Jesús de la Passió, la processó del Dolor donarà inici a les seves dues hores de recorregut a les 19.30 hores arrencant des de l’Església de Sant Joan. El recorregut és el següent: Plaça Mitja Lluna, Gasòmetre, Carrer Solé, Carrer Canyelles, Rambla Nova (tram central fins cruïlla carrer Adrià) per baixar per el lateral fins al carrer Unió,plaça de la mitja Lluna i Església de Sant Joan.

Viacrucis de la germandat del Crist dels Gitanos

Finalment, el Viacrucis de la germandat del Crist dels Gitanos recorrerà els carrers de la Part Alta a partir de les 22.30 hores. Des de l’Església de la Trinitat, la comitiva, integrada per una quarantena de persones, portaran la imatge del Crist en un itinerari pel casc antic. La responsable de l’àrea de comunicació de l’Associació Jove Gitana de Tarragona, Ainhoa Carbonell, explicava avui a Tarragona Ràdio  que enguany han convidat una ‘cantaora’ flamenca, Fabiola Pérez, per reivindicar el paper   de la dona gitana en els actes religiosos.